IASI PE STRADA

Festivalul IASI PE STRADA este organizat de Asociatia LECUPO Iasi si Asociatia INTERPHAZ Franta
In parteneriat cu Primaria Iasi, Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a Judetului Iasi, Casa de Cultura “M. Ursachi”, Casa de Cultura a Studentilor, Colegiul de Arta “Octav Bancila”, Centrul Cultural German, INSOMAR, Inpublic, Moldova Mall, Atlassib France, Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi, AVAI - Asociatia franco-romana de infratire Villeneuve d’Ascq – Iasi.
In proiectul IASI PE STRADA sunt implicati artisti din Franta si Romania (Iasi, Cluj, Timisoara) care vor sustine pe parcursul festivalului variate activitati: teatru, muzica, dans, workshopuri graffiti, arta contemporana, trial bike, circ stradal (jonglerii, acrobatii, fire show), initiative populare.
IASI PE STRADA a fost gandit ca o platforma pentru societatea civila din Iasi, o platforma de intalnire unde coexista toate generatiile. In fostele republici comuniste, spatiile publice, mult timp considerate ale statului, sunt rareori locuri de intalniri, de schimburi, de libertate. In cele mai multe cazuri spatiile publice nu sunt valorificate, iar utilizarea acestora este precara. Festivalul de arta stradala este o oportunitate ca fiecare cetatean sa investeasca, prin participarea la activitati, in acest bun comun, reprezentat de spatiul public.
Manifestari IASI PE STRADA la Moldova Mall:
- Joi, 09.07.2009, ora 16.00, Moldova Mall - Reprezentatie arta stradala: workshopuri, face painting, animatie stradala: The Serious Road Trip Romania
- Vineri, 10.07.2009, ora 16.00, Parcare Moldova Mall: demonstratie Trial Bike, Clubul de Ciclism si Triatlon C.S.M. IASI
- Sambata, 11.07.2009, ora 16.00, Moldova Mall - Reprezentatie arta stradala - animatii stradale si jonglerii: Shadows
- Duminica, 12.07.2009, ora 18.00, Moldova Mall: Reprezentatie arta stradala: animatii stradale si jonglerii: Shadows
Programul complet al festivalului aici: http://www.lecupo.ro/evenimente/36-iasi-pe-strada.html