Nu te supara frate - Bucharest feat. Cluj / Cluj feat. Bucharest,

Vernisaj miercuri 9 septembrie ora 19
Point Contemporary str. Icoanei nr. 15, Bucuresti

Curatori: Cosmin Nasui, Adina Zorzini



Galeria Point contemporary deschide noul sezon cu vernisajul expozitiei de grup Nu te supara frate - Bucharest feat. Cluj / Cluj feat. Bucharest.
Expozitia curatoriata de Cosmin Nasui si Adina Zorzini cuprinde lucrarile a 18 artisti romani din tanara generatie, absolventi ai Universitatilor de Arte din Bucuresti si Cluj: George Anghelescu, Otilia Cadar, Amalia Dulhan, Florin Pantilimon, Mihaela Paraschivu, Adrian Preda, Doina Roman, Stefan Ungureanu si Ioana Ursa din Bucuresti, Istvan Betuker, Alexandra Bodea, Robert Fekete, Ioana Iacob, Alice Iliescu, Dan Maciuca, Mirela Moscu, Kristina Ratiu si Alina Staicu din Cluj.
Expozitia reprezinta rezultatul unui proiect desfasurat pe durata verii, care a avut ca scop crearea unei punti de legatura intre artisti din Bucuresti si Cluj, care au lucrat in perechi incrucisate, asocierea lor producandu-se in functie de criterii artistice si nu pe afinitati personale, pentru a incuraja o mai mare varietate de raportari. Astfel, artistii au putut sa comunice prin limbaj artistic cu “celalalt”, prin introducerea portretului intr-o compozitie, ori fie doar prin preluarea elementelor particulare ce il individualizeaza pe acesta ori arta sa. Din relatiile cuplurilor artistice nu lipseste critica si ironia la adresa celuilalt, drept care indemnul curatorilor – Nu te supara frate! – devine pertinent ca propunere a unei atitudini relaxate a artistului fata de receptarea lucrarilor sale.

Proiectul expozitional „Nu te supara frate” a provocat artistii sa-si ascuta privirile sincere, protejate de avataruri, pentru a inregistra “fara suparare” particularitatile ce individualizeaza lucrarile celuilalt. Creatiile pot functiona, ca un sistem de oglinzi paralele, in care artistii sunt inconjurati virtual de 360 de grade de prieteni cu pareri si interpretari, ori chiar citate artistice zglobii. - Cosmin Nasui