WAR SHOW, deschiderea: vineri 13 noiembrie ora 18.00, locatia: subsolul Centrului Cultural Francez, Iasi


WAR SHOW
o instalatie interactiva de Radu SALAHORU
curatori: Catalin Gheorghe si Cristian Nae

deschiderea: vineri, 13 noiembrie 2009, ora 18
inchiderea: vineri, 27 noiembrie 2009, ora 18
Perioada expunerii: 14-27 noiembrie 2009, orele 14-18
locatia: subsolul Centrului Cultural Francez Iasi, B-dul Carol I nr. 26

eveniment pe 27 noiembrie 2009, ora 18:
prezentarea realizarii proiectului si lansarea catalogului Carte blanche aux jeunes createurs 2008
proiect desfasurat in cadrul programului Carte blanche aux jeunes createurs, sustinut financiar si logistic de Centrul Cultural Francez Iasi in parteneriat cu "studioul de practici si dezbateri artistice" al Facultatii de Arte Plastice, Decorative si Design, Iasi


Warshow isi propune sa provoace audienta printr-o confruntare cu practicile razboiului. Razboiul, desi a fost intotdeauna o practica comuna omului, candva virtute, alteori tabu, a ajuns astazi o coordonata vulgarizata a cotidianului. Warshow incearca sa reactiveze judecatile de valoare fata de razboi, dar si sa surprinda imaginea spectatorilor, atat din punct de vedere estetic, cat si atitudinal.

Razboiul ajunge la noi mai curand ca subiect de presa. Insa cum altfel l-am putea constientiza prin intermediul artei? Razboiul nu e mai curand imagine decat politica, insa este exemplificat ca spectacol. Valoarea sa ideologica este dublata de efectele sale estetice. Economia razboiului isi traieste criza ei, de imagine. Victimele joaca absurd intr-o stire de teatru al cruzimii culturii vizuale.

Radu Salahoru este student al Universitatii de Arte "George Enescu" Iasi, Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design, sectia Foto-Video, membru fondator si presedinte al Asociatiei "Centrul pentru Arta, Media si Actiune Sociala".