Artist Link - Dan Raul Pintea


Dan Raul Pintea este un tanar artist, originar din Sibiu ce activeaza in zona artei conceptuale, performance, ilustratie, arta interactiva, video sau graffiti. In anul 2006 a finalizat studiile de  master, specializarea grafica la Universitatea de Arta si design Cluj-Napoca. 

Dan Raul Pintea  evita aprofundarea unui stil incearcand de fiecare data tehnici si metode noi in functie de concept.

Cea mai recenta  expozitie personala “Mindstream” a fost deschisa la Anca Poterasu Gallery(10iunie-iulie 2011) si definineste  procesul continuu de constientizare a existentei avand un caracter autobiografic.
Proiectul "Mindstream" va fi prezentat anul acesta, in 9-11 septembrie la Preview Berlin - The Emerging Art Fair cu sprijinul Anca Poterasu Gallery.

„Utilizand conceptul de ”Mindsteam” pentru descifrarea mitologiei personale, artistul Dan Pintea propune analizarea etapelor vietii precum si constientizarea lor. Folosind o serie de imagini standardizate artistul investigheaza diferentele si asemanarile ce apar in fiecare ciclu al vietii.” Ioana Stan

„Arta nu e decat o cale spre devenire, la fel cum poate fi de exemplu o simpla meserie de zugrav. Raspunsurile sunt aceleasi ,doar caile difer. 
Eu am ajuns la momentul in care viata si arta formeaza un tot. Functiile lor se intercaleaza si fiecare lucru intreprins devine unicat prin desavarsire. Importanta momentului in care se intampla aceasta e crucial. Actul in sine de creatie se concretizeaza doar atunci cand tu il proiectezi in spatiu astfel incat el sa se intample.Corelarea materiei cu unda energetica, proiectia mentala a ceea ce iti doresti cu adevarat cu obiectul palpabil nu e decat o consecinta a constiintei, Iar atata timp cat faci ce nu iti place,ce nu vrei,ce nu trebuie ce nu tu ai creat inseamna traiesti universul altuia, viata, realitatea altcuiva..fapt ce genereaza nefericire si deci neimplinire.


Stilul e mimetism. De aceea evit pe cat posibil orice fel de manierism / meserieism / maiestrism si sa-mi adaptez tehnica de lucru in functie de concept. Ce se intampla; cand lucram, cateodata ne indragostim de un efect sau o pata sau eu stiu ce, si pierdem viziunea de ansamblu.Ori pentru mine conteaza universalitatea in exprimare si mai putin maiestria in executie, chiar daca..nu-s strain nici de aceasta









Nu-mi place sa sap santuri de exemplu :))
Nu, acuma serios..Daca e, as putea spune ca in trecut aveam carti, melodii, filme sau citate preferate, pentru ca ma aflam intr-o etapa provisorie de formare si influenta era evidenta dar acestea nu mai au relevanta din moment ce eu imi controlez acum gandul. Atata timp cat fac ceea ce eu creez, orice lucru capata aceaasi insemnatate. 
Arta este mediul prin care ma mainfest .Tot ce intreprind capata o aureola mistico-artistica fie ca o fac prin felul in care ma imbrac,sau ma spal sau ma asez sau vorbesc sau dansez sau conduc sau merg..Totul se intampla conform cursului firesc si de fiecare data is constient de ce mi se intampla, fapt ce imi da puterea sa apreciez fiecare moment de care am parte..moment care pare ca se intampla de fiecare data altfel, parca pentru prima oara..” 
Dan Raul Pintea


Dintre cele mai recente expozitii  personale amintim :

2011   MINDSTREAM / Anca Poterasu Gallery, Bucuresti.
2010   NEW / Galeria 26 / Ota, Bucuresti
2007   Noaptea Alba a Galeriilor  # 2 /  Ivan Gallery / Bucharest / RO  
HABITAT / reconstruction of the working room / Installation



Expozitii colective:
2011   Iwano Project / Museum of Contemporary Arts of Vojvodina, Novi Sad / Serbia                                             
2011   The Other Body - Celalalt Corp / Print Media /Victoria Art Centre / Bucharest / RO   
2011   Omul sfinteste locul dar naravul ba // Galeria 115 / Bucharest / RO
2010   “Project Wormhole” / Instalation & Video Art inside the project “Al Treilea 6 “ Little Yellow Studio / Bucharest / RO
2010   Zacusca Urban Arts / Instalation, Graffiti, Performance along Aitch & Saddo / Trypthycon, Münster / GER 

Publicatii:
THE BOOK OF GEORGE / Compendium of Romanian comic art / 2011
TATAIA / Folclor romanesc contemporan / # 3 - 2011
TATAIA / Folclor romanesc contemporan / # 2 – 2010

Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati artistul: