98 de lucrari de arta contemporana romaneasca intr-un an de zile


98 de lucrari de arta contemporana romaneasca intr-un an de zile
Bucuresti, ianuarie 2012

Nasui colectie privata&galerie este un operator cultural care prezinta cele mai importante lucrari de top ale creatiei unei selectii atente de artisti contemporani romani, in contexte nationale si internationale favorabile. Dupa un an de zile, se bucura de expunerea, reprezentarea si promovarea in tara si strainatate a 98 de lucrari de arta contemporana a noua artisti contemporani premium din Romania.
Nasui colectie privata&galerie se deschide in decembrie 2010, cu expertiza in arta moderna si contemporana de 11 ani si experienta in management cultural de 6 ani. Ca operator cultural are ca scop circulatia pe piata si scena de arta nationala si internationala a artei si artistilor, atenti selectati, din portofoliu si contributia la cresterea sustenabila a cotei artistilor reprezentati.
Investitie in arta
Piata de arta contemporana romaneasca este foarte tanara, cu galerii comerciale pe acest segment de arta deschise de-abia acum 9 ani si cu un muzeul de arta contemporana deschis acum 7 ani. Acest lucru, pe langa lipsurile legislative si de etica profesionala inerente oricarei economii aflate la inceput de drum, aduce avantaje semnificative: creativitate si inovatie in promovarea si comercializarea artistului, crestere exponentiala pe termen scurt a cotei artistului si a valorii lucrarilor sale si castig financiar pe termen lung pentru toti stakeholderii implicati (artist, reprezentant artist, curator, dealer de arta, cumparator, colectionar, investitor). Unul din obiectivele cheie ale Nasui colectie privata&galerie, pentru a putea armoniza cotele artistilor romani contemporani la piata de arta contemporana internationala, este sa pozitioneze si sa promoveze lucrarile de arta ale acestora si ca instrumente de investitie financiara cu rezultate pe termen mediu (1-3 ani) si termen lung. Totodata, Nasui colectie privata&galerie ia in considerare si investitiile pe termen scurt, in cadrul proiectului trimestrial Fair Trade Art, in categoria pieselor de mici dimensiuni, lucrari rare dintre seriile de autor sau care au pregatit intr-un fel sau altul lucrarile lor importante care i-au facut cunoscuti.


Promovare culturala
Scena de arta internationala ramane curioasa si atenta la artistii romani contemporani, generatiile ’80 si mai ales ’90 si post-2000. Datorita unei selectii atente si riguroase de artisti si lucrari, Nasui colectie privata&galerie reuseste in anul 2011 organizarea unor proiecte curatoriale internationale in contexte culturale consacrate si deci favorabile: Bienala de arta contemporana de la Moscova (cu un Preview privat la Casa Artex Services Bucuresti), Casa Artistilor din Tel Aviv – cea mai veche locatie culturala din Israel si Pecherskiy Gallery – una din cele mai in voga galerii comerciale din centrul Moscovei. Aceste proiecte circula nu mai putin de 98 de lucrari de arta contemporana romaneasca pe scena artistica internationala.
Strategii cultural-financiare
Cresterea sanatoasa a cotei artistice se face in timp, prin creearea de instrumente de comunicare specifice, in cadrul unor strategii pe termen lung. Operatorul cultural Nasui colectie privata&galerie evita micro-proiectele de tip „hit-and-run” (in limbaj colocvial „tunuri”) in care sa opereze o vanzare a unei lucrari de arta ca pe o vanzare de obiect de consum, decorativ. Fiecare lucrare de arta contemporana are propria ei valoare, data si crescuta in context financiar si cultural international (circulatie in muzee si bienale specifice, publicarea de carti de arta si alte materiale informative, participarea la targuri internationale de arta si licitatii atent selectate, vizionari private, specifice si targetate etc.).

Future contemporary Romania
Pentru 2012 si 2013 Nasui colectie privata&galerie urmareste continuarea derularii de proiecte nationale si internationale, cu proiecte curatoriale si proiecte financiare in Europa (Bucuresti, Paris, Bordeaux, Liverpool, Limerick City, Bratislava, Marseille-Provence, Venetia, Viena) si in lume (Dubai – Emiratele Arabe Unite, City of Cambridge – regiunea Waterloo Canada).

Urmatorul proiect: expozitie personala de anvergura „Outdoor” a lui Francisc Chiuariu, organizata in cadrul a trei expuneri simultane, in trei spatii de marca: Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia (22 ianuarie 2012), AnnArt Gallery Bucuresti si Muzeul National de Arta Contemporana.

Detalii pe www.cosminnasui.com/news.
Portofoliu de artisti: Radu Belcin, Dragos Burlacu, Francisc Chiuariu, Ana Maria Micu, Catalin Petrisor, Flavia Pitis, Bogdan Rata, Aurel Tar


Artisti invitati: Maxim Dumitras, Valeriu Mladin, Lucian Muntean
Carti publicate: „Colorand Griul, al doilea val de artisti romani contemporani emergenti” (editura Vellant), „Colorand Griul. Starea de spirit” (editura Vellant)

Artişti colectionati: Arta romaneasca de patrimoniu: Iosif Iser, Camil Ressu; International: Christo&Jeanne-Claude; Arta contemporana romaneasca: Dragos Burlacu, Francisc Chiuariu, Nicolae Cosniceru, Costea Constantin Daniel, Simona Dobrescu, Dorel Gaina, Bogdan Mateias, Florin Mitroi, Alexandru Radvan, Bogdan Rata, Mircea Suciu, Aurel Tar, Vasile Tolan, Mirela Traistaru, Zoltan Bela

Parteneri: Editura Vellant Romania, Institutul Cultural Roman Bucuresti, Institutului Cultural Roman Tel Aviv, ARTPLAY Design Centre Moscova, Casa Artistilor din Tel Aviv, Alex Solodov Art Studio Moscova, V-Art/Pecherskiy Gallery, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Artex Services, AnnArt Gallery, Artmark, Tarom, Birou de arhitectura B23T, Chapman Taylor Romania, Van Project&Design, Alukoenigstahl, Illy Romania, Modernism.ro, Radio Romania International (RRI), Best Communication Media.