Daniel Munteanu - Lumi imaginate / Imagined Worlds, ART HUB

Lumi imaginate / Imagined Worlds – expoziție personală Daniel Munteanu
Grafică 3D, fotografie, video

Vineri, 7 iunie 2013 vă invităm la ART HUB între orele 19.00 la vernisajul expoziției de fotografie și grafică 3D Lumi imaginate semnată de artistul sibian Daniel Munteanu. Expoziția durează până pe 21 iunie 2013 și poate fi vizitată zilnic cu o programare telefonică sau via email prealabilă.
Luna iunie a anului 2013 este pentru Daniel Munteanu una a întâlnirii cu publicul bucureștean în cadrul a două expoziții complementare ( cealaltă fiind Creaturi din Lemn, 13-30 iunie la Muzeul Țăranului Român, sala Acvariu ) menite să aducă în lumină preocupările recurente ale tânărului artist. Sub titlul Lumi Imaginate, expoziția de la ART HUB propune o selecție de lucrări de fotografie și grafică tridimensională, având ca temă (re)construcția unor lumi imaginare pornind de la elemente vegetale, minerale, organice.
Pornind uneori de la o imagine mentală, alteori intuind energia elementelor din natură, Daniel Munteanu construiește povești din plante, flori, pietre, regia acestor lumi dezvăluindu-se privitorului prin soluții tehnice fotografice complexe cum ar fi iluminarea selectivă. Pentru artist fotografia este doar un mediu de expresie, menit să înmagazineze, să rețină aceste povestiri ale elementelor naturale pe care el le aude/vede/imaginează tot astfel precum imaginea în mișcare, înregistrarea video, are rolul de a purta privitorul într-o micro-lume fantastică. Pe de altă parte, demersul 3D al artistului vine să construiască din forme specific vegetale și fractalic-organice, compoziții complexe ce oferă o notă suplimentară de suprarealism.
Daniel Munteanu este un artist atipic și complex totodată. Deși a terminat litere la București a ales arta vizuală ca zonă favorită de expresie, utilizând cu pricepere medii diverse: fotografie, video, grafică tridimensională etc. De-a lungul activității sale artistice a luat mai multe premii cum ar fi: locul III la Fine Art, Self-Published Book, International Photography Awards 2012 sau primul loc la Nature-Trees Category la Prix de la Photographie, Paris 2009, ca să menționăm doar două dintr-un șir mult mai lung. Dintre ultimele expoziții organizate de artist menționăm: Wooden Creatures(Creaturi din Lemn), expoziție personală în cadrul FITS Sibiu 2012 sau Spirit Woods & Minutes, expoziție personală la Clubul Țăranului la București 2011.
Pentru a cunoaște mai multe despre artist puteti vizita pagina personala de internet, Moondash Project:
www.moondash.net
sau pentru a susține proiectul pe facebook:
https://www.facebook.com/MoondashProject