Prima tabără de creație Contemporanii. Prolog în Grecia

Prima tabără de creație Contemporanii.
Prolog în Grecia.

În perioada 25 septembrie – 2 octombrie se va desfășura prima tabără de pictură, parte din proiectul Contemporanii,“Prolog în Grecia”, pe brațul Kasandra, la malul Marii Egee.
Tabara reunește trei pictori care dau artei românești actuale statut de europenitate: Constantin Flondor, Horea Paștina, Mihai Sârbulescu, toți membri fondatori a celui mai valoros și longeviv grup de artiști români: ”Prolog”.
Prin organizarea acestei tabere se urmărește realizarea unei interactiuni socio-culturale în cadrul căreia accentul cade în mod egal pe artist, creație și opera sa. Pentru a susține acest deziderat, expoziția rezultată va fi dublată de un documentar artistic realizat de fotograful Cristian Macovei.
Prima ediție a proiectului Contemporanii este marcată de “Prolog”. Denumirea acestei tabere de creație, “Prolog”, este o alegere fericită pentru că în acest cuvânt rezidă însemnatatea completă a primei manifestari Contemporanii: începutul proiectului, participarea grupului Prolog în tabară precum și cronica de eveniment.
Documentarul ține loc de parte introductivă (a expoziției) care prezintă evenimentele premergătoare actului de creatie (realizarea unei lucrări) precum și elemente care îi înlesnesc înțelegerea.
Pentru a-și servi menirea, documentarul va însuma conținut editorial și fotografii ale artiștilor în diferite ipostaze surprinse în cele șapte zile ale taberei din Grecia. Informațiile din documentar  vor fi actualizate zilnic în perioada 25 septembrie – 2 octombrie pe site-ul www.contemporanii.org la sectiunea documentar.
Roadele inspirației celor trei artiști participanți în cadrul taberei de pictură de la Malul Mării Egee  vor fi expuse la Galeria Anticariat Curtea Veche, vernisajul expoziței de pictură va avea loc pe 19 decembrie iar expoziția va putea fi vizitată în perioada 19 decembrie 2013–1 februarie 2014.

Contemporanii este un proiect inițiat și derulat de Asociația Făuritori și constă în valorizarea Culturii românești actuale prin favorizarea actului de creație, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul. Contemporanii are ca obiectiv organizarea şi susţinerea de activităţi artistice şi socioculturale: schimburi culturale internaţionale, diverse manifestări artistice, tabere de pictură, expoziţii, educarea sensibilităţii estetice a publicului.