Vernisaj Corneliu Dragan-Targoviste: Acuarela citadina la Imbold, Galeria

Vernisaj Corneliu Dragan-Targoviste: Acuarela citadina la Imbold, Galeria

Marti, 15 octombrie: Miercuri, 23 octombrie, orele 20:00, Imbold, Galeria are onoarea de a prezenta vernisajul “Acuarela citadina” semnat de Corneliu Dragan-Targoviste, singurul acuarelist roman membru al Academiei Acuarelistilor din Birmingham. Vernisajul va fi acompaniat de muzica eleganta a celor de la 3 Circles: Jimmy Cserckesz - chitara, Viorica Pintilie - voce si Gabriel Balasa – percutii.
Expozitia de la Imbold, Galeria cuprinde lucrari pictate cu finete de acuarelistul nostru care au ca tema urbanul in formele lui cele mai picturale. Asa cum declara si criticul de arta Marius Tita, acuarela „e lucru cu dichis, cere mestesug, talent si sinceritate”, iar Corneliu Dragan-Tragoviste a prins trucul: „Este un adevarat dans al creaţiei totale, mai mult ritual al minunii plastice. Balcicul in acuarela lui Corneliu Dragan-Targoviste este cu totul aparte si la fel sunt lucrurile ce ne inconjoara, colţuri de atelier sau decupaje din natura, la firul ierbii sau în mozaicul tuburilor de culoare si a pensulelor creatoare. Apropierea de acest mare artist m-a trimis la analiza globalizata, smulgandu-ma din paseismul momentului plastic romanesc, si am decoperit o lume minunata, al carui herald la noi este pictorul Corneliu Dragan-Targoviste. Nimic nu este imposibil pentru creatia in culori si apa, detaliul nu îi este deloc strain,efectele sunt aparte, nemaintalnite la alte sevalete si nici dimensiunea nu mai este o problema.”
Marius Tita, critic de arta, martie 2013
Corneliu Dragan-Targoviste este un artist roman ce abordeaza multiple ramuri ale artelor vizuale, precum pictura, acuarela, grafica, icoane si caricaturi. Si-a expus lucrarile în numeroase expoziţii de-a lungul timpului atat în Romania, cat si în Franta, Turcia, Canada si Germania. Are, de asemenea, lucrari în colectii particulare si de stat din Romania, Israel, Franta, Germania, Turcia,  Spania, Federatia Rusa, Statele Unite, Elvetia, Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia,  Mexic, Marea Britanie. Corneliu Dragan este singurul acuarelist roman care si-a expus lucrarile în cadrul Bienalei de la Shanghai. A fost selectionat din peste 3000 de artisti straini înscrisi la Bienala. În urma  jurizarii, au fost alesi 98 de acuarelisti din 60 de tari.
Intrarea este libera.
Parteneri: Acuarela, Hello Menthol
Parteneri media: Sapte Seri, Modernism.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, Decat o Revista, HipMag, WebCultura.ro, Port.ro, TATAIA, Jazz.ro, Cooperativa Urbana, sub25.ro, Orasul meu, Artclue.net, DecosiEco.ro, Veiozaarte.ro, Gingergroup.ro, IqAds, Zeppelin