Impressed & Depressed, proiect 11172014 / Art Yourself


Impressed & Depressed - expozitia lunii martie din cadrul proiectului 11172014
17-29 martie, 2014

Aitch  •  Felix Aftene  •  Gabriel Caloian  •  Codruţa Cernea
Mihail Cosuleţu  •  Cristian Crisbăşan  •  Suzana Dan
Amalia Dulhan  •  Andreea Floreanu  •  Cornel Lazia
Ileana & Cătălin Oancea  •  Dragoş Pătraşcu  •  Tudor Pătraşcu
Radu Rodideal  •  Adrian Sandu  •  Bogdan Teodorescu  •  Ioana Ursa
Actul contemplării frumuseţii ne aduce mai aproape de Marea Intrebare a existenţei făcându-ne să simţim pe rând uimire in faţa neaşteptatului, gelozie pentru că nu ne aparţine ca şi creaţie şi în cele din urmă tristeţe pentru că înţelegem că orice frumuseţe îşi poartă cu sine sfârşitul  chiar din momentul  genezei sale.
Suntem impresionati de stimuli, de senzatii, de o idee, cu efecte remarcabile.
Suntem, in acelasi timp, deprimati de cauze inverse care ne ating profund constient si subconstient.
Impressed & depressed opune două atitudini extreme, ce reacţionează influenţând.
17 artişti vă invită să fiţi uimiţi şi să contemplaţi,  provocându-vă să alunecaţi dincolo de  timp şi spaţiu într-o imersiune interioară menită să exalte şi să întristeze deopotrivă.
Art Yourself a iniţiat incepand cu luna ianuarie, în premieră, un proiect care se va desfăşura pe întreg parcursul anului 2014. 11 expoziţii, la care vor participa 17 artişti români contemporani, vor reuni o multitudine de abordări, modalităţi de exprimare şi viziuni artistice în cadrul acestui proiect comun. Demersul artiştilor, împreună cu galeria Art Yourself, este de a genera o posibilă şi experimentală colaborare între cei implicaţi, rezultatul dorit fiind o identitate de grup, bogat declinată artistic, prin toţi cei 17 artişti. Vă invităm în fiecare 17 ale lunii să fiţi martori la această fuziune imagistică.
In aceeasi perioada Art Yourself prezinta expozitia Deconectat a graficianulu Gabriel Caloian care se prezinta publicului cu o serie de tusuri pe hartie absolut impresionante, animate si deconectate.
De sus planeaza fiinte cu capul pe umerii lati
Femei bastinase  aduc piine si cirnati
Copiii culeg pentru ei femure, dansand cu lupu’.
Toata lumea doarme.
Atunci inham robotii,
Dau o fuga pana-n cosmos sa iau o gura de aur necianurat.
In cosmos, scandal!
Cine-a tras in noi after party?!
Exprimarea a-spatiala, ilara, care te transpune intr-o lume imaginara de personaje inventate, dar in acelasi timp dinamice, intr-o continua cautare sau angrenate in mecanisme interconectate care de fapt nu sunt conectate te fac sa-ti pui intrebarea: Ce voi privi?  Voi fi Conectat sau Deconectat?
                                 
Art Yourself Gallery este un spatiu destinat artei contemporane, care aduce in prim plan artisti romani din generatii, viziuni si abordari diferite, care incearca sa exprime prin forme si mesaje idei, senzatii, emotii si cautari.
Inca de la deschidere, in toamna anului 2011, expozitiile, vernisajele si evenimentele Art Yourself mentin vii legaturile dintre artisti si public, conferind un plus de efervescenta productiei artistice, dar si o interactiune continua intre estetic si ideatic.
Art Yourself Gallery este amplasată în centrul Bucureștiului – Strada Nicolae Ionescu nr. 11, în proximitatea Parcului Kiseleff, și dispune de un spațiu generos (peste 500mp) office@artyourselfgallery.ro