Popas pe Valea Cernei / Tabara de Pictura la Baile Herculane

Popas pe Valea Cernei
           Tabara de Pictura la Baile Herculane

Avem placerea si bucuria sa va anuntam ca, in perioada 12-21 mai, in agenda proiectului Contemporanii, se adauga o noua tabara de pictura intitulata “Popas pe Valea Cernei”.
Orasul statiune situat pe Valea Cernei, Baile Herculane, va gazdui si va inspira timp de noua zile, noua artisti contemporani importanti ai culturii romanesti: Ioana Craciun Dobrescu, Vasile Craita Mandra, Ioan Darida, Ion Grigore, Dumitru Macovei, Marinela Mantescu, Stefan Pelmus, Ana Petrovici Popescu, Stefan Pristavu.
Menirea artistilor, in cele noua zile de popas in pitoreasca asezare din valea adapostita de munti, este de a face sa izbucneasca pe panzele lor toata splendoarea acestui loc incarcat de istorie care se intinde pe o durata de aproape doua milenii. Artistii vor fi insotiti pe parcursul taberei de fotograful Cristian Macovei, cel care va suprinde in fotografiile sale, atat felul in care artistii lucreaza, cat si splendoarea locului.
Lucrarile si fotografiile realizate pe parcursul taberei vor fi prezentate intr-o expozitie care va avea loc la Bucuresti in luna august a acestui an, prin care ne propunem sa readucem in constiinta publicului existenta unui loc miraculos, ce odinioara a fost considerat de catre imparatul Austriei ca fiind „cea mai frumoasa statiune de pe continent”.

Contemporanii este un proiect  inițiat și derulat de Asociația Făuritori și constă în valorizarea Culturii românești actuale prin favorizarea actului de creație, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul.Contemporanii are ca obiectiv organizarea şi susţinerea de activităţi artistice şi socioculturale: schimburi culturale internaţionale, diverse manifestări artistice, tabere de pictură, expoziţii, educarea sensibilităţii estetice a publicului.


Maria  Pasc,

www.contemporanii.org