THE QUIET CORNER | Lateral ArtSpace, Cluj-Napoca

THE QUIET CORNER | Lateral ArtSpace, Cluj-Napoca
Teodora Axente
Dragoș Bădiță
Robert Fekete
Ioana Iacob
Mirela Moscu
Sergiu Toma

Opening: 19.03.2016 / 19h
19.03 - 08.04.2016

Ah! Colțul de liniște! Un loc menit relaxării și reflecției; majoritatea artiștilor au nevoie de unul. O locație izolată, în care se poate sta singur, cufundat în amintiri și angajat în contemplare. Un punct în care te poți pierde în gânduri, planuri și urzeli, sau doar în considerarea propriilor acțiuni. Oare este un altar, o fortăreață, un buncăr sau poate o celulă capitonată? Ar putea fi acel gadget pe care toți îl poartă cu ei, acea fereastră către o altă realitate în care ești absorbit sau pierdut, acel obiect butonat și verificat în continuu. Sau poate este o stare de spirit în care te poți strecura, rămânând fizic prezent, dar, mental departe în propriile gânduri și fantezii. Se prea poate. Totuși mai degrabă e atelierul.

“Lateral ArtSpace propune o expoziție de pictură care este mai mult decât o expoziție a unor artiști care au ceva în comun ci mai degrabă o reuniune a unei generații. Majoritatea artiștilor din această expoziție au fost colegi de școală la Universitatea de Arte din Cluj și sunt în continuare prieteni, se vizitează, discută despre arta lor și cu toate acestea nu formează un grup și nici nu împărtășesc un crez comun sau o estetică asemănătoare. Și totuși există un aer comun care leagă lucrările din expoziție și nu vorbesc aici de mult prea generalul “figurativ” ci de o anumită raportare la ceea ce înseamnă pictura și limbajul ei, cu evidente conexiuni cu arta veche. [...] Este evident că pentru cei șase artiști istoria artelor este un reper fundamental pentru felul în care își modelează propiul limbaj artistic, însă mai important este ceea ce îi desparte, și anume lumile diferite pe care fiecare dintre ei le crează cu acest limbaj. “ – Serban Savu

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . /
Evenimentul face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități este finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . /
Lateral ArtSpace
lateralartspace.com

Fabrica de Pensule, 1st Floor
59-61 Henri Barbusse Street
Cluj-Napoca, Romania