S-a lansat un nou blog BANI PENTRU ARTE


Despre Blog
La zi şi cât mai complet despre finanţările disponibile pentru proiecte culturale, în primul rând, dar şi despre rezidenţe şi burse acordate profesioniştilor din domeniu. Destinat artiştilor şi organizaţiilor din România.

“Surse” menţionează paginile de web, grupurile de discuţii şi alte locuri de unde informaţia este preluată ca atare sau adaptat. Pagina “Cum e cu banii?” prezintă câteva indicaţii prietenoase despre funcţionarea programelor de finanţare, utile mai ales celor aflaţi la început. ”Şi în afară de bani…” îţi indică principalele legi şi politici care guvernează lumea culturii, cât şi competenţele instituţiilor publice care lucrează, într-o măsură mai mare sau mai mică şi pentru sectorul cultural. “Mai sunt alţii ca mine?” încurajează la dialog şi participare.

Căutarea finanţărilor în blog poate fi realizată după data limită de depunere a cererii de finanţare sau după tipul finanţatorului (bănci, instituţii publice, firme, fundaţii, alte surse).

Obiectivul banipentruarte este informarea cu privire la finanţările disponibile în primul rând, iar secundar cea cu privire la legi, politici culturale şi competenţele instituţiilor Statului în domeniul cultural.

Banipentruarte este un proiect noncomercial, prin care informaţiile sunt oferite gratis. Opţiunea de a posta comentarii este disponbilă pentru fiecare postare, însă recomandarea este ca orice nedumeriri legate de o respectivă finanţare sau detalii suplimentare să fie puse celor în măsura să le ofere: finanţatorii, în primul rând. Acesta nu este un blog de consultanţă.

Scrieţi la banipentruarte @ gmail.com pentru…

… observaţii, sugestii, completări

… contribuţii (finanţări, legislaţii, atribuţiile instituţiilor Statului)

… îmbunătăţiri ale blogului şi ajutor pe partea tehnică (nu sunt un specialist in întreţinerea blogurilor sau programare CSS :-) Dacă aveţi o idee de a face blogul mai util celor care caută finanţări şi e nevoie de mai mult decât setarea unor opţiuni prin interfaţa wordpress, m-aş bucura de ajutor.)

proiect iniţiat de Raluca (Ami) Pop

http://banipentruarte.wordpress.com/