Carmen Dobre/Rising High/Galeria MORA, Bucuresti


Expozitie de fotografie
vernisaj: Joi, 18 februarie, ora 19:00

„Documentand muncitorii de pe santierele de constructii din Bucurestiul contemporan, am incercat sa creez o reprezentare care sa trimita la imaginile propagandistice din perioada comunista. Avand in vedere ca formulele comuniste de reprezentare se bazeaza pe discrepanta dintre realitate si reprezentare, aceasta serie fotografica face o referire indirecta la conditia sociala precara a muncitorilor din vremurile recente. in trecut muncitorul era glorificat in cadrul ideologiei anti-intelectuale si in consecinta imaginea sa era cosmetizata in buletinele de stiri, paradele aniversare si dansurile tematice televizate. Lucrarile mele preiau aceste strategii, prezentand imagini estetizante care par inscenate.

Relevanta acestei paralele rezida in faptul ca tipul de capitalism dezvoltat dupa 1989 ofera prea putina protectie pentru cei dezavantajati. Un alt argument in favoarea acestei alaturari intre comunism si capitalismul post-comunist este faptul ca Romania a cunoscut doua perioade de intensa dezvoltare imobiliara: prima in anii 70 si 80) iar cea de-a doua in ultimii 10 ani.”

Carmen Dobre (n. 1978) a absolvit Universitatea de Arte din Bucuresti in 2008, iar in prezent urmeaza Masterul de Studii Fotografice la Universitatea Leiden din Olanda. Mediul ei predilect este fotografia iar interesul sau tematic se concentreaza pe reprezentarea corpului uman ca purtator de valori sociale si culturale.

Expozitia poate fi vizionata in perioada
18 februarie-12 martie 2010
luni-vineri orele 11:00-17:00

si cu programare la tel: 021 316 55 41