“SALONUL DE DESEN” Editia I /Galeria Cupola/ Iasi























Vernisaj: joi 6 mai , ora 18.00, Galeria Cupola

In ultimii ani, atat in spatial artistic american cat si in marile centre culturale europene, desenul a devenit o prezenta tot mai pregnanta in expozitii si biennale cunoscand bine potentialul artistic al Iasului, organizarea primului “salon de desen’ de dupa 1989 s-a impus inca de la sine. Noutatea salonului consta in faptul ca pe langa tehnicile asa zis traditionale, s-au deschis portile si catre alte mijloace de exprimare: desenul-instalatie, desenul – obiect , desenul-video, desenul-proiectie...


Dorim sa subliniem ideea ca desenul este pretutindeni si ca se deseneaza cu toate materialele lumii ca desenul este vibrat si experimental, ca niciodata desenul nu a fost mai dinamic.

Acest salon, primul de acest gen din tara, se va desfasura pe parcursul a trei saptamani (6-30 mai 2010), in trei locatii> Galeriile “N. Tonitza” din strada Lapusneanu, Galeriile “Cupola” si Galeriile “Moldova Mall”.Vernisajul va avea loc pe 6 mai, ora 18 la galeriile “Cupola”. Expozitia va fi prezentata de criticul de arta Valentin Ciuca si de artistii plastici Ion Truica si Dragos Patrascu.
Organizator proiect

Dragos Patrascu