British Documentary/ Muzeul Taranului Roman/ Bucuresti



Din 4 octombrie până în 20 decembrie
în fiecare luni, la ora 19
la Studioul Horia Bernea
British Documentary
Filme documentare britanice 

Luni, 25 octombrie, de la ora 19
       
Proiectul„BritishDocumentary”/„Documentare Britanice”, iniţiat de British Council România, în cadrul programului „New Work New Audiences” / „Noi creaţii, un nou public”, este un proiect inedit, prezentat pentru prima oara în România, prin care ne dorim să prezentăm unui public cât mai larg creaţii contemporane britanice.
      Filmele incluse în seria „British Documentary”/„Documentare Britanice” au fost premiate sau nominalizate pentru numeroase distincţii în cadrul festivalurilor internaţionale, printre care şi Festivalul de Film Documentar Grierson, din Marea Britanie, la ediţiile din 2009 şi 2008.
      Tematica filmelor este extrem de diversă – de la probleme sociale ale lumii contemporane la perioada războiului rece şi a anilor ’60, de la titanicele particule ale atomului la neurochirurgie, de la manipulare media la crima artistică a secolului XX, de la viitorul sumbru al planetei, la farsa ca arma a activismului social şi de mediu.
      Intrarea publicului la proiecţiile documentarelor britanice este liberă.
Filmele sunt subtitrate în limba română. 

Luni, 25 octombrie, de la ora 19, vă aşteptam la... 


ROUGH AUNTIES (2008; 103 min.);
GRIERSON BRITISH DOCUMENTARY AWARDS 2009NOMINEE FOR THE BEST DOCUMENTARY ON A CONTEMPORARY ISSUE AWARD 
Moto: „Nu există  o formă mai clară de relevare a sufletului unei societăţi decât felul în care îşi tratează copiii”. Nelson Mandela
Filmul vorbeşte despre o societate a violenţei, într-o ţară cu una dintre cele mai mari rate ale criminalităţii, la nivel mondial – Africa de Sud; ne vorbeşte despre lupta de a învinge un mediu malign şi profund agresiv.
Câteva femei poartă această luptă de fiecare zi, împotriva sorţii, a pierderii şi a disperării, pentru a readuce speranţa unor copii care au fost abandonaţi, loviţi, violaţi.
Parteneri media: Radio Guerilla, 24Fun, Observator Cultural, Cultura, HotNews, WebPR, Port.ro, www.calendarevenimente.ro. Metropotam.ro.