Lansare artbooth - Cabina de arta itineranta/ Cluj Napoca / Oradea / Timisoara

Luni, 11 octombrie 2010, lansarea oficiala a proiectului, locatie Artbooth # 1 / Cluj Napoca, orele 17.30

La inceput a fost pestera. Aici au fost vazute primele lucrari de arta. Au urmat constructiile religioase, muzeele, colectiile, galeriile. Este inevitabil ca si secolul nostru sa imprime propria marca si sa transforme cadrul de prezentare a lucrarilor de arta. Aparitia constructiilor modulare face posibila imaginarea unui astfel de cadru. De asemenea, raspandirea cabinelor divers utilitare ce servesc individul si în acelasi timp masele, fara intermediari si operatori.

In exercitiul de a gasi acest nou cadru, proiectul expozitional "Artbooth" propune spatiului public un nou obiect functional. Acesta, imbinand in el modulul si cabina, face posibila itinerarea lucrarilor de arta. Isi innoieste, astfel, mereu continutul, si se afla 24 de ore din 24 accesibil privitorului, apropriindu-l pe acesta de arta intr-un mod inedit.

Va invitam sa descoperiti cele 3 Artbooth-uri existente in tara, si sa urmariti itinerarea a 12 lucrari realizate de Adela Bonat, Alexandra Bodea, Andrei Ciurdarescu, Avramut Raluca, Dragos Badita, Eva Buia, Ileana Surducan, Lorena Garoiu, Madalina Lazar, Sorin Oncu, Stefan Sava, Stefan Pop.

In istoria cabinelor (booth, in limba engleza) se regasesc:

,Voting Booth' - cabina automatizata de votare, in care o persoana isi poate exercita dreptul de vot in conditii de totala securitate, fara a mai fi nevoie de prezenta vreunui observator sau de reprezentantii partidelor politice, functionand pe baza unui procedeu automatizat de identificare a electorului si inregistrare a votului exprimat.

,Photo booth' - cabina in care o persoana se poate fotografia si isi poate colecta singur fotografiile executate, functionand pe baza unui procedeu automatizat de filmare si procesare a filmului.

,Phone booth' - cabina de telefonare in care o persoana poate sa apeleze telefonic orice interlocutor, fara interventia unei operatoare de telefonie, functionand automatizat, pe baza unui aparat operational cu monede, conectat la o centrala telefonica.

,Ticket booth' - cabina in care o persoana are posibilitatea sa isi procure un bilet, abonament sau cartela pre-platita pentru diverse servicii, functionand automatizat pe baza unui aparat operational cu monede.


Ne propunem sa introducem in constiinta comunitatii un nou spatiu proiectat:
,Artbooth' - cabina individualizata de expunere a rezultatului unui act de creatie / cabina de arta itineranta.


Artbooth # 1 / Cluj Napoca / Curtea interioara a Casei Matei, zona Piata Unirii - Piata Muzeului
Artbooth #2 / Oradea / Spatiul de arta contemporana "Visual Kontakt" din strada Albacului, zona Parcul 22 Decembrie
Artbooth #3 / Timisoara / Pietonalul din fata Universitatii de Arte si Design din Timisoara, zona Cetate


Luni, 11 octombrie 2010, lansarea oficiala a proiectului, locatie Artbooth # 1 / Cluj Napoca, orele 17.30. Va asteptam!

Expozitiile sunt organizate de asociatia Asistenta - Educare - Reprezentare cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, prin programul Tineret in Actiune, pe perioada 2010-2011.
Multumim tuturor partenerilor si suporterilor nostri, in special Casei Parohiale Romano-Catolice din Cluj Napoca - Kolozsvári Szent Mihály-templom, Primariei Municipiului Timisoara, Facultatii de Arte si Design Timisoara, Asociatiei "Visual Kontakt" din Oradea.

Contact:
Luminita Ratiu, organizator, http://www.young-emerging-artists.net
Alexandra Bodea, coordonator.