Vis? ARE/ Expoziţie de pictură - Laura Lucia Mihalca

Vis? ARE
Expoziţie de pictură - Laura Lucia Mihalca

20 -27 noiembrie 2010

Biblioteca Metropolitană Mihail Sadoveanu, Bucureşti
În perioada 20 - 27 noiembrie 2010, sunteti invitaţi în cadrul Bibliotecii Metropolitane Mihail Sadoveanu, ( str. Tache Ionescu nr. 4, Bucureşti ) la expoziţia de pictură “Vis? ARE” a artistei Laura Lucia Mihalca.

Vis? ARE este expoziţia personală a Laurei Lucia Mihalca, organizată cu ocazia festivitatii decernarii premiilor Concursului National de Literatura Cetatea Lui Bucur şi prezintă o parte din lucrările sale care fac parte dintr-un proiect mai amplu aflat încă în lucru, proiect ce are ca scop îmbinarea poeziei şi a picturii.

Demersul constă în ilustrarea prin intermediul artelor plastice (pictură, grafică) a poemelor sale, concretizarea celor două forme artistice urmând să fie publicarea unui volum de artă.

“Atât în cazul scrierilor, cât şi în cazul picturilor, doresc să surprind momentul, acel instantaneu al timpurilor noastre. Este vorba de fapt de rememorare. Viaţa înseamnă, cel puţin pentru mine, o serie de clipe pe care le traim şi le adunăm de-a lungul timpului. Anumite lucruri ne impresionează, altele ne schimbă complet. Ceva ne enervează, ceva ne place: un gust, un parfum, un peisaj, o zi, o noapte, o persoană. Dincolo de tot ce trăim în ritmul trepidant al fiecărei zile, rămân amintirile. Ce ne amintim? Doar acele lucruri care au creat o impresie puternică, fie ea pozitivă sau negativă.

Închidem ochii şi rememorăm ce am trăit. Ne aducem aminte de apusuri şi răsărituri petrecute pe malul mării, de ceaţa care cuprinde vârfurile munţilor, de o cafea aburindă, într-o dimineaţă de toamnă, de un vis abstract, de clădirile oraşelor care privite global se reduc la geometrii simple.
Sunt senzaţii cu care rămânem, poate şi dincolo de conturul acestei vieţi mai mult sau mai puţin pre-stabilite.”
Mai multe detalii: http://www.lauraluciamihalca.blogspot.com/