FENOMEN- EXPERIMENT/ ALEX SAHLEAN/ Galeria MAKE A POINT

FENOMEN- EXPERIMENT/
ALEX SAHLEAN/
Galeria MAKE A POINT,
Bucuresti
Vernisaj: 16.03.2011,
ora 19:00

"Arta este libera, ea nu poate fi inchisa dupa gratii"

Avand in vedere faptul ca traim intr-o lume in plina miscare, in care detaliile nu mai conteaza, in care majoritatea are un punct tinta unde trebuie sa ajunga, indiferent ca este vorba de minute, ore sau ani, acest proiect atrage atentia tocmai asupra acestor detalii, a faptului ca societatea isi reprima dreptul de a vedea.
Prin acest „proiect experiment” incerc sa ofer societatii ceva care sa atraga vizual atentia privitorului intr-un mod placut, dar sa il influenteze si la nivel psihologic prin starile pe care ar putea sa i le trezeasca.  Acest „ceva” este prezentat sub forma unor lucrari de arta abstracta care doresc a interactiona direct cu societatea si fenomenele naturale. Spun ca acestea se doresc a interactiona direct cu societatea si fenomenele naturale deoarece prima partea a expunerii lor se va face in aer liber, pe un gard, sub directa influentare a fenomenelor meteorologice. Aceasta prima forma de expunere este aleasa tocmai din dorinta de a oferi oamenilor dreptul de a vedea ceva, involuntar, gratis si fara sa fie obligati. Pur si simplu sa aleaga daca vor sa vada sau nu; sa li se acorde dreptul de a spune da sau nu.  A doua forma de expunere se va realiza intr-o galerie, imediat dupa expunerea exterioara.
Ceea ce sper sa obtin prin acest proiect consta intr-o tripla influentare, prima fiind produsa de impactul produs de catre lucrari asupra oamenilor si viceversa, a doua este cea a actiunii fenomenelor meteorologice asupra obiectelor expuse, iar a treia se va observa cel mai pregnant in expunerea interioara, constand in amprenta vizuala a lucrarilor pe care o va lasa asupra privitorului.
Lucrarile vor fi realizate pe materiale reciclate, incepand de la lemn, sticla, tabla, cauciuc etc.  Acestea nu au un subiect anume, cel mai important lucru constand in faptul ca trebuie sa starneasca atentia societatii din toata aceasta graba si orbire sa.