Simpozionul Internaţional de Artă Studenţească Cabana Cascada - Masivul Retezat, ediţia a VI-a
Simpozionul Internaţional de Artă Studenţească Cabana Cascada - Masivul Retezat, ediţia a VI-a, prezintă timp de o săptămână, sub titlul „Spiritul munţilor“ o selecţie de lucrări la Galeriile de Artă ale municipiului Hunedoara.
Marţi, 30 august 2011, ora 18.00 va avea loc la Galeriile de Artă ale municipiului Hunedoara, str. George Enescu, nr.6, prezentarea Simpozionului Internaţional de Artă Studenţească Cabana Cascada - Masivul Retezat şi vernisajul expoziţiei „Spiritul munţilor“. Lucrările, marea lor majoritate de pictură, sunt semnate de participanţii la simpozion, studenţi ai Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi şi ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău (Republica Moldova), care s-au bucurat de îndrumarea domnului lector univ.dr.Cristian Ungureanu (Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi).
În premieră, în acest an, durata Simpozionului Internaţional de Artă Studenţească a fost extinsă la o lună – între 1 şi 30 august 2011- comparativ cu două săptămâni în ediţiile anterioare, tocmai pentru a răspunde interesului mare al tinerilor şi a da posibilitatea participării mai multor studenţi.
Frumuseţea impunătoare a Munţilor Retezat, a Cascadei Lolaia i-a inspirat şi anul acesta pe tinerii artişti să îşi exprime talentul în cadrul atelierelor de pictură şi sculptură din cadrul Simpozionului.
Simpozionul Internaţional de Artă Studenţească Cabana Cascada - Masivul Retezat este suţinut ca în fiecare an de TARUS MEDIA şi Farmaceutica REMEDIA SA.
Lect. univ.dr. Cristian Ungureanu: „Cea de a VI-a ediţie a Simpozionului din Masivul Retezat s-a desfăşurat în perioada 1-30 august 2011 şi a găzduit 40 de participanţi – tineri artişti şi cadre didactice ai Universităţilor de Arte din Iaşi şi Chişinău. „Spiritul Muntilor“ – enunţul conceptual al actualei sesiuni a Simpozionului - a generat dezbateri estetice şi abordări plastice insolite, rezultat al contemplaţiei directe asupra sensurilor trans-istorice pe care întâlnirea cu sălbăticia încă neatinsă a munţilor din Retezat le declanşează în conştiinţa oricărui privitor atent şi sensibil.”
Video eveniment aici http://www.tabararetezat.com/2010/11/video.html