AtelierMix.ro: Valoarea unei opere de artă contemporană se poate tripla în trei ani


AtelierMix.ro: Valoarea unei opere de artă contemporană se poate tripla în trei ani

Pentru a promova arta contemporană din România,
www.ateliermix.ro, magazin de artă online, investeşte în tinerele talente, prin organizarea unei serii de şapte expoziții,
dedicate lunar câte unui artist, începând cu aprilie 2012

București, 6 aprilie 2012: AtelierMix.ro, magazin de artă online, investește în promovarea artiștilor plastici care sunt la început de drum prin organizarea de expoziții de artă lunare de-a lungul anului 2012, începând cu luna aprilie, în incinta hotelului Novotel. Conform estimărilor fondatorilor AtelierMix.ro, valoarea unei opere contemporane se poate tripla, în scurt timp de la momentul achiziţiei, în circa trei ani. AtelierMix.ro atrage astfel atenţia asupra importanţei selecţiei unei opere autentice, nu doar din prisma nivelului estetic, ci şi referitor la valoarea adăugată a investiţiei iniţiale a cumpărătorului.



Magazinul de artă online estimează că, în 2012, va vinde peste 300 de lucrări ale tinerilor artiști din portofoliu, datorită evenimentelor de promovare de tipul expoziţiilor, organizate în România, dar și în afara țării.

“Valoarea și potențialul artiștilor plastici români este de necontestat, însă accesul acestora la licitații, precum și în galerii de artă este limitat. De aceea, investim lunar în promovarea artiștilor din portofoliu, prin evenimente dedicate, locale sau internaţionale, care să pună în valoare unicitatea stilului fiecărui pictor. Achiziția unui tablou trebuie să aibă la bază motivația estetică. În același timp, alegerea artei autentice, în defavoarea reproducerilor, garantează o investiție pe termen lung.”, declară Floriana Ionescu, fondator AtelierMix.ro.

În cadrul primului eveniment din seria celor şapte, organizate pentru promovarea artiștilor descoperiți de AtelierMix.ro, la Hotel Novotel din București se desfășoară expoziţia „Natura Urbană”, a artistului plastic Daniel Tufiș, până pe 15 aprilie. Cele 14 lucrări din expoziţie pun în prim plan integrarea omului în natura oraşului şi subliniază fin legătura între arhitectura urbană şi mediul înconjurător.

Deşi piața de artă din România ultimilor 15 ani se caracterizează printr-un randament anual mediu de 27%, valoarea tablourilor create de artiştii din portofoliul AtelierMix.ro s-a triplat în ultimii doi ani, datorită promovării, atât în țară, cât și în afara ţării.

“Un artist creează pentru plăcerea vizuală şi spirituală a privitorului, fără să urmărească beneficii pe termen scurt sau satisfacţii profesionale exclusiv materiale. Cu toate acestea, exemplele de artă autentică din istorie ne dovedesc că arta este singura „industrie” care creează produse ce nu se devalorizează, ba mai mult, îşi sporesc valoarea cu trecerea fiecărui an.”, completează Floriana Ionescu, fondator AtelierMix.ro.

Expoziția Natura Urbană – Daniel Tufiș
Daniel Tufiş, protagonistul primei expoziții, este unul dintre cei 25 de artiști promovați până în prezent de AtelierMix.ro și unul dintre primii artiști selectați de magazinul de artă, încă din 2009. Acesta este absolvent al Institutului Internațional EUROCOR secția Design ambiental, al Școlii Postliceale de Artă și Jurnalistică “PRO-VITA” și al Școlii de Arte Frumoase specialitatea pictură, Cluj – Napoca, promoția 1996.
Natura Urbană prezintă natura constrânsă, modificată de om, așa cum este regăsită în peisajul urban actual, sursa de inspirație fiind copacul.

Evenimente viitoare
- Salonul Internațional de Design Interior de la Milano – perioadă 17-22 aprilie 2012, artiști expozanți Nectaria Radu, Marius Burhan, Daniel Tufiş şi Mircea Pop
- Expoziție Irina Neacşu, Novotel, iunie 2012


Despre AtelierMix:

AtelierMix.ro este un magazin online de artă, dedicat exclusiv artiştilor români cu viziune proprie, mod de exprimare autentic şi capabili de a crea artă cu potenţial de patrimoniu. Scopul proiectului este să obţină vizibilitate naţională şi internaţională pentru artiştii români şi să promoveze accesul unui public cât mai larg la achiziţiile de obiecte de artă autentice.

Printre artiștii cu care AtelierMix.ro a colaborat până în prezent se numără Marius Burhan, Lucian Lupu, Delia Călinescu, Ruxandra Răileanu, Daniel Tufiș, Claudiu Ciobanu, Dragoş Burlacu, Nectaria Radu, Irina Neacșu, Alexandru Lupșe etc. Printre activitățile desfășurate de AtelierMix.ro pentru promovarea artiștilor plastici se numără vernisaje deschise publicului larg și vernisaje organizate pentru un public restrâns, în țară și străinătate, precum și participare la târguri naționale și internaționale de design interior.