COFFEENTASY – UN PROIECT INEDIT LA ART CAFE SIBIU



Asociația SYNCHRO ART în parteneriat cu CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI SIBIU şi  GALERIA ART VO  au plăcerea să vă invite la vernisajul expoziţiei „COFFEENTASY-desene în cafea de ION ANDREI PUICAN”, ce va avea loc la ART Cafe ( Piaţa Mare, numărul 16), marţi, 10 aprilie 2012, cu începere de la ora 19,00.
Artistul plastic ION ANDREI PUICAN a realizat peste 60 de lucrări...în cafea. Graficianul foloseşte petele de cafea ca pretext pentru tablourile pe care le pictează, îmbinând întâmplătorul cu imaginarul. De ce cafea? La această întrebare artistul a raspuns astfel: "Mai mult sau mai puţin un accident cotidian banal. Totul porneşte de la o idee la fel de simplă şi cotidiană: la o cafea se întâmplă atâtea lucruri, unele minunate, altele surprinzătoare, se nasc iubiri şi relaţii, sunt puncte cheie între oameni, se nasc idei şi lumi întregi. Undeva, în pata de cafea aleatoriu împrăştiată pe hârtie, toate aceste lumi şi poveşti se întrezăresc, se păstrează şi ajung la noi". Astfel, din pete de cafea, s-a născut expozitia "Coffeentasy".
Acest proiect aduce din nou la rampă un artist cu o pregatire complexă, Ion Andrei Puican fiind nu doar grafician, ci și regizor de film si televiziune, un artist aflat într-o perioadă efervescentă a carierei sale, plină de inspirație. Prin proiectele artistice realizate în ultimii ani el iși dezvăluie versatilitatea, îndrăznind și reusind să surprindă atât prin tehnicile de lucru utilizate, cât și prin sensibilitate cu care captează,  în fiecare lucrare, momente de viață în care fiecare dintre noi ne putem regăsi. (Mai multe detalii despre artist pe http://synchroart.ro/?page_id=2  sau  www.puican.com).
Proiectul Coffeentasy s-a lansat în toamna anului 2010, când utilizatorii Facebook au putut vedea timp de o lună de zile o parte din desene în galeria virtuală DONCAFE şi a continuat cu o expoziţie în Bucureşti, la Grand Cafe Galleron, în perioada septembrie-decembrie. Publicul sibian va putea admira, în perioada 10 aprilie -10 mai 2012,  o parte din lucrările în cafea ce vor fi expuse la ART Cafe, zilnic între orele 9.00-02.00. (Mai multe detalii despre proiect la http://synchroart.ro/?page_id=122)
Organizatori: CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI SIBIU, GALERIA ART VO, ART CAFE, SYNCHRO ART
Sponsor: DONCAFE
Parteneri media: ArtAct Magazine, Modernism.ro, Șapte Seri, Onlinegallery.ro, 4Arte, Agenția de cARTE, Vernisaje.com, Machina Studio, Contemp Art&Graphics.
Persoană de contact ( programări de interviuri, rezervări lucrări si informaţii suplimentare legate de eveniment sau artist ): Anca Artimon Andrei, anca.artimon@synchroart.ro, telefon: 0729.05.84.59