Revista Art Out lansează numărul 12!


Revista Art Out lansează numărul 12!

Numărul 12 al revistei este disponibil online aici: www.artout.ro.

EDITORIALUL DESPRE CUPRINS

          ART OUT își propune luna aceasta să observe tendința controversată care străbate arta de la începuturi și până în prezent, punând accent pe relația dintre sexualitate și opera lui PICASSO.
          Cu toții traversăm o eră de turbulențe în care sexualitatea învinge și arta își pierde din valoare, o zonă în care „sexualitatea și Picasso” pot alcătui, pe rând, atât un pleonasm, cât și un oximoron. Atunci când orizontul este nesigur, iar viitorul nu e altceva decât o pista de nisip mișcător în care singurul lucru cert este SCHIMBAREA, nu ne rămâne decât să ne cufundăm în paginile virtuale ale celui de-al 12-lea număr, pentru a descoperi MISTERUL din spatele marelui Picasso, al cărui nume a devenit sinonim cu talentul însuși, în paralel cu manifestul SEXUALITATII, persistent până în zilele noastre, precum o picătură din esența No. 5.
          Călătorim în TRECUT, unde descoperim străzile fermecătorului MONTMARTE, inspirația inoxidabilă aflată la originea tabloului-manifest a lui Picasso, DOMNIȘOARELE DIN AVIGNON. Apoi luăm trenul către CANNES, unde hoinărim pe străzile cartierului La Californie, în căutarea lumii din spatele schițelor și ilustrațiilor pe care Picasso le-a realizat în spiritul cărților de poeme ale artiștilor din epocă.
           Îi mai putem aminti aici pe JAQUELINE ROQUE, fermecând o lume aflată   între marele pictor și șevaletul său, pe MAX JACOB, personajul ce asistă împreună cu Picasso la misterul apartamentului de pe Rue Ravignan și pe tânărului DUCHAMP, aflat la pragul dintre anonimitate și celebritate.
          Apoi accelerăm spre PREZENT, unde descoperim Galeria de Artă Europeană a Muzeului Național de Artă al României și expoziția tapiseriilor regale  GOBELINS, amintindu-ne pe drum cât de frumos sună Je t’aime pe tonurile cristaline ale Larei Fabian.
          Nu înainte să ne aruncăm privirea asupra "Goblenurilor” semnate de Matisse, LE CORBUSIER, Schlosser, Miro, Matta, DELAUNAY, Magnelli, Bloch, Gleb, Mathieu, Vasarely ș.a, care vizitează pentru un scurt timp încăperile MUZEULUI NATIONAL DE ARTĂ CONTEMPOANĂ, ne îndreptăm spre VIITOR, unde vom regăsi (daca universul ne ascultă rugămințile) mormântul marelui BRÂNCUȘI, de această dată în țara sa natală, mulțumită campaniei Superstarul MNAR și susținătorilor fideli ai acesteia.
          Așadar, vă invităm să parcurgeți alături de noi o călătorie în timp și ARTĂ, în formele dintre CUBISM și simbolism, în adierea aripilor de fluturi, sau în șoaptele valurilor de VARĂ, și să vă delectați cu paginile gândite, simțite, pictate sau interpretate ale noului număr Art Out.