Ungureanu - Anghelescu - Preda / H`art Gallery, Bucuresti


Ungureanu Anghelescu Preda

Vineri, 26 octombrie, ora 19h00

Evenimentul va avea loc la sediul galeriei din strada C.A. Rosetti, nr 25, et.5

„Stefan Ungureanu – George Anghelescu – Adrian Preda (UAP) sunt toti trei bucuresteni. Timp de 10 ani m-am obisnuit cu artistii din generatia mea care gaseau ca modul urban de a locui este unul artificial si opresiv. Cei trei au orasul ca premisa. “Naturalul” se construieste folosind betonul, activismul sau simbolismul urban. Este un “fenomen” care capata intensitate si consecventa”

(Dan Popescu)

 George Anghelescu

“Violenţa şi Moartea sunt singurele adevăruri, realităţi în faţa cărora mă găsesc incapabil de înţelegere sau resemnare. Acest fapt transformă perechea de dipticuri expuse, într-o reprezentare pornografică a temelor (temerilor) mai sus menţionate, în sensul real, agresiv dar ambiguu al cuvântului (unde sexul lipseste).

Raţiunea este blocată într-un spaţiu liminal din care încerc să mă extrag prin exorcizare simbolica şi conceptuală, prin castrare a acestor subiecte. Violenţa devine astfel un act impersonal, lipsit de instrumentarul contondent, unde personajele anulate în anonimat sunt suspendate într-un mod contrastant în pozitii baroce ample, patetice, din care derivă finalmente moartea glorioasă, dar neconsumată integral. Cadavrul este viu. El este un soi de doppelgänger al meu, dar mai ales, al incertitudinii mele existenţiale. “(George Anghelescu)

Ștefan Ungureanu

“Exploatarile “deschise”ca sisteme inchise.

Economisiti, reutilizati, rationalizati; trei “imbolduri” fiecare aferent cate unei etape a exploatarii de orice: abundenta ,sistematizarea si intelegerea , finitul .

Lucrarile sunt o cautare de intelegere a modului in care functioneaza   sisteme deja definite ca pretexte de modelare a propriei intelegeri a lucrurilor, ele documenteaza  cele trei etape ale exploatarii si insista pe momentul cel mai “bogat” si specific noua ca mod de interactiune cu anviromentul: undeva intre abundenta post descoperirii si  limita terminarii perioadei de sistematizare (zona de crestere/evolutie pe care vrei sa o continui/prelungesti/multiplici).” (Ștefan Ungureanu)

Adrian Preda

“Lucrarile “TIR CU BOI” sunt o subserie a unui proiect mai amplu intitulat TRANS-, care in principal se refera la transport, transit, tranzienta, transcendenta si la perisabilitatea lucrurilor si naturii schimbatoare a lor, la continua transformare in care ne aflam.

Autovehiculul este elementul central deoarece descrie foarte bine idea de trecere prin spatiu si timp. De asemenea, prin alcatuirea si functia sa, ma ajuta sa pendulez intre artificial si natural (o tema importanta a mea), intre obiecte facute de om si organisme vii.” (Adrian Preda)

“Punand boul in jug, omul a inceput sa controleze si sa foloseasca  o alta forta de tractiune decat cea obtinuta prin propria energie musculara. Boul a fost primul pas catre motoarele cu aburi si cu combustie interna.”     (Gordon Childe, “What happened in history”)