Universul şi Sistemul Nostru Solar! Muzeului Olteniei, Craiova


Noua expoziţie a Muzeului Olteniei Craiova – Universul şi Sistemul Nostru Solar!
Consiliul Judeţean Dolj, împreună cu Muzeul Olteniei Craiova, vă invită la conferinţa de presă organizată cu ocazia inaugurării expoziţiei permanente ”Universul şi Sistemul Nostru Solar”, la sediul din Str. Popa Şapcă nr. 8, marţi – 4 Decembrie 2012, începând cu ora 18.00.
Proiectul este iniţiat de specialiştii Secţiei, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj şi vine în completarea strategiei Muzeului Olteniei Craiova de a promova patrimoniul cultural naţional prin expoziţii şi activităţi inedite.
Expoziţia, anunţată inedit de aterizarea unui meteorit în centrul Craiovei, propune evocarea unei călătorii în Univers unde, protagonist, este publicul, invitat să urmărească povestea în cele mai mici detalii. La realizarea ei, expoziţia a beneficiat de redarea unei scenografii a spaţiului cosmic şi terestru prin introducerea de noi tehnologii  şi noi materiale care să răspundă întocmai celor mai înalte standarde.
Proiectul se adresează diferitelor categorii de vârste, fiind atractiv deopotrivă pentru cei mici şi cei vârsnici, având exponate din cele mai variate, atât din punct de vedere ştiinţific, cât şi al unicităţii acestora.
Conferinţa de presă presupune expunerea unor momente cheie din realizarea acestui proiect, fiind apoi urmată de un tur expoziţional în premieră, unde invitaţii alături de mass-media vor putea explora împreună emoţiile călătoriei în Universul şi Sistemul Nostru Solar.
Cu această ocazie, se vor pune în lumină şi celelalte două expoziţii permanente ale Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, care au fost realizate, reconfigurate şi împrospătate în decursul anului 2012: Expoziţia de Paleontologie ”Oltenia – Terra Fossilis” de la Parter şi Expoziţia de Ştiinţele Naturii de la etajul I al muzeului care prezintă „Tipuri de Ecosisteme. Flora şi Fauna Olteniei”.
Deschiderea exoziţiei către pubicul larg va avea loc în data de 5 decembrie 2012, începând cu ora 9.