Concurs de artă vizuală EcoMetroArt


Clubul de Turism și Ecologie Ecotur în parteneriat cu  Metrorex organizează în perioada 07.01 - 01.02.2013 concursul de artă vizuală EcoMetroArt, un proiect finantat de Petrom in cadrul platformei Tara lui Andrei, un program de responsabilitate sociala. EcoMetroArt vizeaza sensibilizarea opiniei publice referitor la importanţa ecologiei prin realizarea unei expoziţii de artă vizuală la metrou, urmând ca lucrarile selectate să fi expuse în stația Universitate, pasajul spre Intercontinental, în perioada 15 - 22.02.2013.
Participantii vor avea sansa sa castige premii constând în tablete de nouă generație și vouchere pentru achizitionarea de materiale de lucru din magazinele de profil.

Concursul are ca tematica centrala protectia mediului si anume ilustrarea acesteia dintr-o perspectiva inedita, plasata intr-o atmosfera pozitiva si educativa.
Provocarea lansata  de Ecotur prin acest concurs este imbinarea armonioasa a conceptului de ecologie cu mediul urban evidentiind metroul, ca simbol al acestuia.
Lucrarile participante se vor incadra intr-una din cele 3 sectiuni:

artă plastică şi grafică ce cuprinde lucrari din următoarele categori: pictura, desen, colaj, ilustrație și grafică;
grafică  digitală cuprinde lucrari bi-dimensionale digitale realizate  folosind  soft-urile  de  specialitate (Photoshop, Illustrator, Corel Draw etc.);
artă stradală cuprinde lucrări de graffiti 2D şi 3D.
Pe lângă premiile acordate de catre juriul de specialitate toate lucrările selectate vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului de Turism și Ecologie Ecotur și supuse unui proces de votare online, in urma caruia va fi acordat premiul publicului.
Participarea la concurs este gratuită și este deschisă tuturor persoanelor peste 18 ani, fără restricții de pregătire sau experiență în domeniul artistic, care consideră că arta plastică sub formele ei cele mai diverse poate colora griul orașului și al conștiinței oamenilor reprezentând în forme subtile natura urbană și ecologia din zilele noastre.
Înscrierea se poate face prin trimiterea schiței sau machetei lucrării propuse și a  formularului de înscriere pentru fiecare lucrare prin e-mail la ecometroart@gmail.com. Pentru a citi regulamentul concursului și a descărca formularul de înscriere accesați www.club-ecotur.ro secțiunea EcoMetroArt.