Bogdan Armanu “?!!” @ Galeria apARTe Iași Intervenție artistică

Bogdan Armanu “?!!” @ Galeria apARTe Iași
Intervenție artistică

Vernisaj: Marti, 5 Martie, ora 18.00

Galeria apARTe, Iasi, Str. Sărăriei 189

În colaborare cu: Catalin Gheorghe, Cristelle-Laure Petit
Organizatori: UAGE Iași, in parteneriat cu Asociația Expus
Parteneri media: www.modernism.rowww.vernisaje.com

“?!!” este un proiect artistic ce are la bază relația între artistul în devenire (studentul), și scena artistică globală cu trendurile și cerintele aferente. Proiectul pornește de la o interogație de ordin personal ce rezidă în problematizarea validității propriei practici profesionale in raport cu standardele actuale ale sistemului artistic.
Ca student al unei instituții educaționale artistice ajuns la finalul unui ciclu de studii, am acumulat un numar insemnat de lucrări picturale ce constituie un rezultat atat al împlinirii cerințelor învațamantului de profil, cât și al materializării proiectelor personale. Întreaga practică riscă însă să-și anuleze statutul artistic odata supusă filtrului personal al indoielii, cauzat de lipsa de aprobare a lumii institutionale a artei.
Proiectul își propune, ca ultimă tentativă in acest context, să “reconstruiască” întreaga arhivă de lucrari asamblând-o sub o nouă formă si atribuindu-i un caracter conceptual prioritar. In acest sens, conținuturile inițiale ale lucrarilor și, implicit, individualitatea fiecăreia, sunt confiscate. Această acțiune presupune, pe de o parte, o comunicare mai directa cu receptorii, iar pe de alta parte ilustrează un conflict intre individ si instituție, marcând simbolic un gest anarhist la adresa principiilor si formelor implementate de institutiile educationale artistice. Gestul extrem de reciclare a propriei arhive, a propriei identități, subliniază, în final, protestul artistului tânăr ce doreste sa fie acceptat si recunoscut ca atare pentru practica sa. Miza cade astfel pe insăși superficialitatea nevoii de a fi validat din exterior
ca artist, fapt care trimite la aporii cu privire la utilitatea raportării la o entitate superioară institutional. (Bogdan Armanu)

Bogdan Armanu este student în an terminal în cadrul Universitații de Arte “George Enescu” din Iasi, Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design, specializarea Pictură, avându-l drept coodonator pe domnul Conf. Univ. Dr. Mihai Tarasi. În 2011, este bursier al Academiei di Belli Arti din Veneția, Italia, prin programul Erasmus. De-a lungul perioadei de studii, el s-a remarcat prin caracterul coerent și prolific al activității profesionale, a cărei retrospectivă asamblată în spațiul expozițional este resemnificată conceptual printr-o instalație amplă, sub asumarea unui gest de intervenție devenit astfel elementul central al proiectului “?!!”.