Call for artists / Expoziţie colectivă, Muzeul de etnografie Franz Binder, Sibiu


Call for artists
Către Ţara Soarelui Răsare
Expoziţia colectivă de
arte plastice, arte decorative şi origami
26 aprilie – 20 mai 2013
Gazda : Muzeul de etnografie Franz Binder, Sibiu
Curator: Laura Lucia Mihalca
Organizator : Art Out
Motto:
“Am poposit
intr-o trecatoare de munte
tocmai deasupra unei ciocarlii.”
Matsuo Basho,
cel mai faimos poet al perioadei Edo din Japonia

In luna martie am organizat Expozitia colectiva Anotimpurile copacilor cu povesti, gazduita de Muzeul Dunarea de Jos, Calarasi, eveniment cultural care s-a bucurat de un real succes.
Mai mult decat atat, colectivul muzeului Franz Binder din Sibiu a propus reiterarea acestei expozitii in spatiile lor.
Va invitam sa expuneti in cadrul expozitiei colective de arte plastice, decorative si origami Catre Tara Soarelui Rasare, expozitie gazduita in perioada 26 aprilie – 20 mai de Muzeul de etnografie Franz Binder din Sibiu, un spatiu expozitional remarcabil. Expozitia va fi inclusa in seria de activitati muzeale desfasurate in cadrul evenimentului Noaptea muzeelor, derulat in data de 19 mai la nivel national.

Tema expozitiei – calatoria, este foarte permisiva, in sensul ca admite urmatorele : peisaje, compozitii cu personaje, compozitii florale/ decorative, alegorii/ reprezentari mitologice, compozitii abstracte. Este incurajata in special participare cu lucrari inspirate din cultura si civilizatia japoneza si in special a peisajelor/ scenelor alegorice/ mitologice.
Expozitia este deschisa tuturor creatorilor de frumos din Bucuresti, fara limitari de varsta/ studii in domeniu sau mijloc de exprimare artistic.
Sunt admise toate tipurile de arta (arte plastice, arte decorative, origami, arte video, instalatii etc.).

Cei care doresc sa expuna, vor trimite pe adresa laura@artout.ro (avand ca subiect “expozitie Sibiu’) pana pe 8 aprilie (inclusiv) imagini cu lucrarile pe care doresc sa le expuna (imagini la cea mai buna calitate, intrucat vor putea fi incluse pe afis) si un CV artistic, astfel confirmand ferm participarea la expozitie. Dupa aceasta data, curatorul va realiza selectia lucrarilor (9 aprilie), urmand ca in perioada 15- 19 aprilie artistii sa depuna lucrarile.
Mai multe despre conceptul expozitiei si despre conditiile de participare puteti afla de aici : http://artout.ro/blog/call-for-artists-expozitie-colectiva-la-muzeul-f-binder-sibiu/.

Despre organizatori :
Laura Lucia Mihalca – curator si artist plastic
Este absolventă a Universitatii de arte din Bucuresti, sectia Istoria si Teoria artei si a liceului de arte plastice Nicolae Tonitza din Bucureşti, secţia ceramică.  Are o dubla formatie universitara, fiind absolventa si a Universităţii Bucureşti la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Filologie franceză – germană.
In iunie 2013 urmeaza sa isi sustina licenta la Istoria Artei, cu titlul Dorel Zaica – artist si pedagog, coordonator conf. univ. dr. Ioana Beldiman.
Din ianuarie 2011 este director şi  redactor - şef în cadrul revistei Art Out, o revistă de artă şi arhitectură; fiind şi directorul fondator al revistei.
In calitate de curator, a organizat si promovat o serie de expozitii, dintre care mentionam: Taram de poveste – Universitatea Nicolae Titulescu (decembrie 2012), Taram de poveste – Primaria sector 4, Bucuresti (decembrie 2012),“Sară pe deal/ Eve on the hill”,  atriumul Primăriei Sibiu, (septembrie 2011), Sentimente colorate, Muzeul Naţional al Literaturii Romane, Bucureşti (martie 2011), Expozitie de fotografie, Casa de Cultura a studentilor Preoteasa, Bucuresti (martie 2010), Pasaje/Passages, Primăria sector 3, Bucureşti (martie 2010).

Muzeul Franz Binder (str. Piata Mica nr. 11, Sibiu), inaugurat in 1993, este departament al Complexului National Muzeal Astra si, totodata, primul si singurul muzeu din Romania (pana in prezent) care prezinta cultura si civilizatia si arta popoarelor extraeuropene.
Amplasat in plin centru al Sibiului, muzeul este situate intr-o cladire monument istoric, construita in stil neogotic, intre anii 1865-1867.

Art Out este o revista de arta, arhitectura, patrimoniu si restaurare. www.artout.ro. Fondata in ianuarie 2011, revista a evoluat prin colaborari cu specialisti din tara si din strainate, devenind una din revistele de prima importanta la nivel national pe plan cultural si artistic. In mai 2013, Art Out va implini 2 ani si jumatate de activitate, definindu-se ca un actor important pe scena presei, artei si culturii romanesti, fiind si promotor si organizator de evenimente cultural-artistice remarcabile.
Pentru orice intrebari/ neclaritati, nu ezitati sa contactati curatorul :
Laura Lucia Mihalca
Artist & curator
www.lauraluciamihalca.blogspot.com
www.artout.ro