Evelin Corocea - “Din prietenie, pentru Cami”, Galeria de artă “Horațiu Mălăele”


Galeria de artă “Horațiu Mălăele” este gazda expoziției caritabile intitulate “Din prietenie, pentru Cami” a tinerei artiste Evelin Corocea. Vernisajul va avea loc joi 21 martie, la orele 19, iar expoziția va fi menținută până în data de 31 martie 2013. Cele 15 lucrări expuse vor fi vândute în cadrul unei licitații online găzduite de către okazii.ro, cea mai importantă platformă de licitații electronice din România.

Evelin a ales denumirea "Din prietenie, pentru Cami" pentru prima sa expoziție din carieră pentru că așa s-au întâmplat lucrurile: Eve s-a decis să deseneze pentru a o ajuta pe Camelia (prietena ei diagnosticată cu leucemie) din prietenie. Și-a convins prietenii să o ajute în acest demers Iar noi, prietenii ei, vă rugăm pe voi prietenii noștri să ne ajutați să promovăm una dintre cele mai promițătoare artiste plastice din România și să îi dăm totodată o șansă Cameliei Rusu, fata al cărei caz a generat o întreagă campanie virală care i-a prezentat drama: http://www.youtube.com/watch?v=bjJQdHz81x4

O parte din lucrările ce vor fi expuse la Galeria Horațiu Mălăele pot fi văzute online aici: https://picasaweb.google.com/113767430102336504032/SilverBrushesByEvelinCorocea

 Galeria "Horațiu Mălăele" se găsește în Centrul Istoric al Bucureștiului pe Strada Smârdan nr. 37 și este deschisă de marți până duminică între orele 19-21. Accesul publicului este liber.

Despre Evelin Corocea:
La 25 de ani, Evelin Corocea este medic rezident la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, dar și artist plastic. Desenează de mică, influențată fiind de tatăl său și de oamenii din anturajul acestuia - sculptori, pictori etc. Singurele cursuri de desen pe care le-a urmat s-au întâmplat cu mulți ani în urmă, la Bacău, orașul său natal. În rest a desenat natural, când și cum a simțit.
“Desenez doar pentru că îmi place, pentru că mă relaxează și pentru că mă face fericită. Arta mea este spontană. Caut să transmit un climat, o anumită atmosferă în ceea ce desenez și nu un obiect decorativ.”
De când a început acest proiect, a atras foarte mult atenția asupra lucrărilor ei. Pagina ei de facebook, Brushes by Evelin Corocea (http://www.facebook.com/brushes.evelin) a strâns peste 7000 de fani în aproximativ o lună, dintre care jumătate sunt persoane din afara României (cei mai mulți vin din Portugalia, Brazilia, Taiwan, Serbia, dar și Albania, Peru, Mozambic, Columbia, sau chiar Fiji și Liban).