Antique Market 2013


Colectionar pasionat sau doar iubitor de frumos, intre 18 si 21 aprilie ROMEXPO este locul unde vei gasi obiecte de arta si antichitati pentru toate gusturile.

A IX-a editie de Antique Market isi asteapta vizitatorii cu bijuterii, tablouri, ceasuri, carti vechi, telefoane, accesorii, masini de altadata si multe altele ce vor readuce farmecul timpurilor trecute
Tematica acestui eveniment cuprinde: mobilier si decoratiuni interioare, arta plastica, tiparituri, obiecte personale si de colectie, obiecte muzicale, vehicule de epoca, servicii si organizatii din domeniu.
Dintre companiile si noutatile prezente la Antique Market:

Supreme Gallery aduce o selectie de exceptie in stilul Rococo si Biedermeier. Dintre piesele prezentate:
§  Masa cu blat in “Scagliola” si pictata manual
Scoala Italiana (Florenta)
(Inceputul anilor 1800)
Lemn aurit si argintat, marmura
H 77,5 cm, diametru 120 cm
Blatul circular este realizat in “scagliola”, o tehnica foarte populara in atelierele artizanilor florentini incepand cu sfarsitul secolului al XVII-lea, ce consta in realizarea unui amestec din mineralul Selenit, pigmenti naturali si cleiuri animale, cu scopul inlocuirii intarsiilor de pietre dure.
Pe un fond, ce variaza de la nuante de verde smarald la tonuri de verde-galbui, sunt infatisate doua medalioane: cel central, de culoarea onixului galben circumscrie un buchet amplu de flori de primavara, in culori pastelate, fiind la randu-i inconjurat in patru puncte, de patru buchete monocrome de flori, cuprinse laolalta de un alt medalion, mai mare, de culoarea porfirului. Detaliile minutioase sunt realizate in varf de pensula, oferind un aspect dinamic intregului blat.
Blatul este sustinut in patru puncte de un picior monumental din lemn sculptat, imbracat in foita de aur si de argint, ce se sprijina pe patru picioare tip voluta.

Consola si Oglinda Rococo
Perioada 1750-1760
Lemn sculptat și aurit, sticla, marmura
Atelier venetian

Doua piese de mobilier aristocratice, din perioada Rococo al caror design elaborat și splendoarea detaliilor definesc a doua jumatate a secolului al XVIII-lea. Acestea ce pot fi inserate cu mult stil in ambiente luxoase, chiar și moderne, saloane, sali de luat masa, camere, sau in recepțiile, apartamentele și coridoarele hotelurilor de 5 stele.
Miscarea sinuoasa a liniilor consolei este completata de elemente tipice ale epocii, cum sunt: ornamentele vegetale și motivul scoicii, toate sculptate cu mult rafinament, in lemn și finisate in foita de aur.

Mai multe detalii despre eveniment pe www.antiquemarket.ro.