Imbold Nativ, Festival dichisit de arte cu inspiratie folclorica

Imbold Nativ
Festival dichisit de arte cu inspiratie folclorica

Asociația Culturala Imbold pune tara la cale si aduna laolalta timp de trei zile artisti care au ca sursa de inspiratie folclorul si traditiile autentice romanesti. Asa ca, intre 20 Si 22 septembrie petrecem impreuna Sarbatoarea folclorului la primul festival dichisit de arte cu inspiratie folclorica Imbold Nativ.
Imbold Nativ va incepe in straie de sarbatoare vineri, 20 septembrie, la ora 20:00, la Palatul Stirbei cu vernisajul expozitiei „Spirit pe plai” – curator Cristian Vasile (IGU) - unde Sorin Onisor, Bogdan Comanescu, Dragos Malaescu, Dan Dinu, Catalin Georgescu, Catalin Opritescu, Mihai Stetcu, Luiza Boldeanu, Daniel Vrabioiu, Ioan Balasanu, George Popescu si  Andreea Sasaran si-au unit fortele artistice si au surprins nativul intr-o colecție romaneasca de pus in rama.
Designerii Caiverzipepereți, Una ca Luna, Iutta, Woodbenice, Woodyo, Ziurel, Dizainar, Mihaela Ivana, Ciprian Vrabie, Culture-Soup, Lanaa, Getic (lansare) ne vor arata cate un preview din colectia lor pentru Imbold Nativ.
David Sandu va tine un workshop de bijuterie contemporana cu motive tradiționale romanesti ora 20:30, iar Fundatia Dala ne arata un moment din Historia X printr-o instalatie audio-video.  Prima zi de festival vom degusta vin de sarbatoare de la Vincon, si  vom dantui si vom canta alaturi de Maria Raducanu care ne da o lectie de muzica fina romaneasca.

Imbold Nativ ajunge sambata, 21 septembrie, la ora 14:00, pe taramul Acuarela, acolo unde va curge must si vin de toate soiurile pentru mesenii cu dare de mana si cu pofta pentru licori alese.  In satul Imbold de la Acuarela, designerii vin cu colectii de seama incepand cu ora 14:00, iar gastronomia romaneasca isi spune cuvantul la ceaun in curte. Asa ca, ne ghiftuim sanatos la un workshop de gastronomie romaneasca Si petrecem impreuna spre seara cu un mix folcloric contemporan de la Karpov not Kasparov si mergem intr-o calatorie in folclorul romanesc de la secolul al XVIII-lea pana in prezent Corul Sound (dirijor Voicu Popescu).
Aici, ilustrația e la mare cautare într-o expozitie „Capita Collective”si pune la bataie folclor remixat de tinerii artisti contemporani: Aitch, Andrei Argaetic, Andra Badea, Buzu Ana Andronic, Catalin Lartist, Claudiu Ciobanu, Cosmin Sandu, Cutarica, George Rosu, Ioana Sopov, Kitra, Loreta Isac, Matei Branea, Melania Barbulescu, Paula Rusu,Pisica Patrata, Saddo, Simona Simpson, Victor Fota.

Si cum basmele se termina cu bine in a treia zi, duminica, 22 septembrie, incepem la ora 14:00 cu mare adunare in satul Imbold din GradinAcuarela. In sat se va dantui cu fericire la Sarbatoarea Mustului, acompaniati de muzicanti de seama si bucate alese. Mergem cu adunarea fotografica acolo, strangem negustori de seama din lumea design-ului romanesc, iar mesterii olari si tamplari vin sa ne invete taine mestesugaresti.
Festivalul Imbold Nativ se incheie in Club Colectiv duminica, de la ora  22:00, cu un concert-dezbatere despre folclor cu un preview la noul album Subcarpați. Iar Matze, Danaga, Argatusi K-lu vor da ce au mai romanesc pe scena unde Bean este maestru de ceremonii.

Organizatori: Imbold, Asociatia Culturala, Acuarela
Design și strategie: Hello Menthol

Asociatia Culturala Imbold este o organizație non-guvernamentala care are ca scop promovarea industriilor creative si, in special, a artelor vizuale, din Romania. Festivalul Imbold Nativ isi doreste sa readuca in lumina adevaratele valori tradiționale cu ajutorul  reinterpretarii si adaptarii folclorului la constiința contemporana in cadrul a sase secțiuni: muzica, design de obiect si vestimentar, fotografie, ilustratie si gastronomie.


Parteneri: F 64, Casa Vrancea, Comoara Pivnitei, Asociatia Culturala Oblica, Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage, The Public Advisors, Natural Born Digital, Printoteca, Green Revolution, Fundatia Dala, Materie Cenusie, centrul Cultural Cartisoara
Parteneri media: All Hollow, Vice, Sapte Seri, Modernism.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, Decat o Revista, HipMag, Radio Guerilla, WebCultura.ro, Port.ro, TATAIA, sub25.ro, Orasul meu, Artclue.net, DecosiEco.ro, Cooperativa Urbana, Veiozaarte.ro, Gingergroup.ro, IqAds, Zeppelin, ClubulPresei Transatlantice, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania, Radio Prodiaspora