Absolut colaborează cu Rafael Grampá pentru crearea prin crowdsourcing a unui film de animație

Parte din Campania globală Transform Today a mărcii, Absolut Vodka lansează un nou proiect împreună cu autorul de romane grafice Rafael Grampá. Next Frame este o provocare creativă pentru utilizatorii din întreaga lume de a influența în timp real desfășurarea acțiunii unui roman grafic imaginat de Grampá. Absolut va colabora apoi cu Grampá și pentru a transpune povestea finală într-un film de animație care va avea premiera pe 15 martie, la Galeria MADE din Berlin.

Transform Today este o campanie prin care marca își dorește să abordeze diferit colaborările cu artiștii, iar Next Frame este prima astfel de inițiativă creativă. Next Frame este o colaborare în care artistul Grampá, utilizatorii și Absolut vor face o echipă multi-disciplinară: stilul de ilustrație l-a făcut deja unic pe Grampá în comunitatea artistică, iar Absolut îi oferă acum nu numai șansa de a scrie povestea Next Frame împreună cu utilizatorii online, dar și să își transpună ideea, pentru prima dată, într-un film de animație.

Next Frame a debutat pe 3 februarie odată cu prezentarea inițiativei pe pagina de Facebook oficială a mărcii. Utilizatorii au de mai multe ori posibilitatea de a interveni cu decizii legate de evoluția personajelor în poveste. Grampá va continua povestea în funcție de noul fir creativ până la următorul moment în care pot interveni utilizatorii. Colaborarea va dura două săptămâni, până pe 21 februarie. Grampá va finaliza animația ce va fi prezentată publicului din Berlin la jumătatea lunii martie.

În România, Campania Next Frame este susținută de Alexandru Ciubotariu, street artist, autor de benzi desenate, ilustrator şi creatorul personajului urban Pisica Pătrată. Unul dintre utilizatorii români va avea șansa de a îl însoți pe Alexandru Ciubotariu la Berlin dacă vor fi aleși de ilustrator în timpul scrierii poveștii animate sau în urma unei extrageri speciale dedicate românilor care au postat pe contul lor utilizând hashtag-ul #NextFrame. Ideile pentru scena 1 se pot înscrie până marți, 4 februarie, ora 16:00, urmând ca pe 5 februarie, pana în ora 20:30, să se anunțe ideea câștigătoare pentru prima scenă (idea va fi aleasă de Grampa dintre toate înscrierile la nivel global). Detalii legate de Next Frame și regulamentul concursului pot fi găsite pe: https://www.facebook.com/notes/absolut/detalii-legate-de-next-frame-si-colaborarea-cu-rafael-grampa/631652160204294

Berlin va reprezenta ultimul capitol Next Frame, unde invitații vor asista împreună la crearea ultimei scene din film, urmată de petrecerea Absolut.

Next Frame este prima colaborare interactivă cu unul dintre cei patru artiști internaționali ai campaniei globale Transform Today. Prin Next Frame, marca își dorește să inspire și să dezvăluie potențialul creativ al oricărui consumator. Universul lui Rafael Grampa creat special pentru Absolut Transform Today poate fi descoperit aici: http://www.absolut.com/en/collaborations/rafael-grampa/ 
Clipul campaniei Next Frame poate fi vizionat aici: http://www.youtube.com/watch?v=aeWQ81c8hvE&feature=youtu.be

Pagina de Facebook Absolut România: https://www.facebook.com/ABSOLUTRomania.

-//-
The Absolut Company produce la nivel internaţional următoarele branduri: ABSOLUT VODKA, MALIBU, KAHLÚA, Wyborowa, Luksusowa şi Frïs. ABSOLUT VODKA este a patra companie mondială producătoare de spirtoase premium. Fiecare sticlă de ABSOLUT VODKA este produsă în Åhus, în sudul Suediei. Din iulie 2008, The Absolut Company este parte a grupului Pernod Ricard, care deţine unele dintre cele mai prestigioase branduri de băuturi alcoolice din lume.