PĂDUREA ROTUNDĂ / REGHIN, Tabără de artă şi ceva mai mult

PĂDUREA ROTUNDĂ
REGHIN |  11-17 august 2014
Tabără de artă şi ceva mai mult
Eveniment organizat de Asociaţia K’ARTE în colaborare cu Hotel Restaurant Marion-Pădurea Rotundă.
A treia ediţie a evenimentului organizat de Asociaţia K’ARTE la Pădurea rotundă din Reghin va avea loc între 11-17 august şi propune, alături de tabăra de artă, o serie de  programe conexe: proiecţia a cinci documentare britanice, un concert de jazz susţinut de Ana Maria Galea & Daniel Csikos si un atelier de artă pentru copii coordonat de Minitremu.
Proiectul beneficiază şi în acest an de o importantă colaborare cu British Council, care oferă o serie de filme din cadrul „British Documentary”, producţii ce vor fi proiectate în aer liber.
Ca şi în anii trecuţi, în tabără sunt prezenţi mai mulţi artişti cu origini mureșene (dar nu numai) activi pe scena națională şi internațională de artă, invitaţi să dezvolte proiecte plecând de la specificul locului.  Vom expune “rezultatele” acestei tabere in Camera K’ARTE, spaţiul de artă al Asociaţiei K’ARTE din centrul municipiului Targu Mures.

Artişti invitaţi:
Zoltan Bela | Mircea Nicolae | Antoaneta Zoltan | Larisa David | Noemi Bartis |Alina Andrei

De marţi până sâmbătă, de la ora 21.00:
„Documentare britanice”, oferite de British Council
- marti, 12 august, ora 21.00: Ziua în care John Lennon a murit
- miercuri, 13 august, ora 21.00: Copilul meu, protestatarul
- joi, 14 august, ora 21.00: Textura cosmosului: Odiseea Spaţială
- vineri 15 august, ora 21.00: Lupta pentru Barking
- sambata, 16 august, ora 21.00: Pâna în iad şi înapoi

Vineri, de la ora 19.00:
"New landscapes", CONCERT JAZZ:
Ana Maria Galea (voce)       Daniel Csikos (pian) Joi, ora 10.00:
Atelier de artă pentru copii coordonat de MINITREMU 
Intrarea liberă.Acțiuni desfășurate la „amfiteatrul” Hotelului Restaurant Marion-Pădurea Rotundă                                                 
=====

Despre “Pădurea Rotundă”
Așa cum sugerează şi toponimia locului, Pădurea Rotundă, pășim într-un spațiu paradoxal, deopotrivă natural și cultural, sălbatic dar antropizat, săsesc mai demult, mai românesc acum. “Pădurea Rotundă” sperăm sa devină, în timp, una din platformele în care aceste paradoxuri se întâlnesc, construiesc și eventual polemizează sau în care se comunică si se dezbat, prin artă si filme, teme comunitare importante.
Totodată ne propunem şi să stimulăm iniţiativa civică locală dar şi o reevaluare culturală a acestui spaţiu marginal - Pădurea rotundă.

Despre Asociata K’ARTE
În ultimii ani Asociata K’ARTE a activat in judetul Mures prin organizarea unui numar semnificativ de evenimente de film, artă contemporană, performance, teatru, actiuni civice, etc., in colaborare cu institutii prestigioase precum British Council, Institutul Polonez, Institutul Francez, Institutul Balassi, Ambasada Regală a Norvegiei, Teatrul Ariel, Universitatea de ARTE Tg Mures, ICR, dar si cu mai multe alte institutii si ONG-uri importante la nivel local.

=====
Parteneri principali:  SNGN ROMGAZ SA, Primăria Municipiului Reghin si Consiliul Local Reghin
Parteneri:, Consiliul Judeţean Mureş, Mobila Dalin, Rotary Club Tîrgu Mure. Asociatia Culturala AMPHION, Halgeorgia. Cu sprijinul artistului vizual Simion Moldovan.
Parteneri media:
Modernism.ro, Vernisaje.com, ArtClue, DAReghin TV, Grafis Art, Zi de zi, TTM, Gliga TV.