Ionuț Șerban | Expozitia de sculptură - Roșu , Muzeul Olteniei, Craiova



Expozitia de sculptură - Roșu 

Craiova, 09 martie 2016 -  Expoziția domnului Ionuț Șerban cu titlul „Roșu se va materializa sub forma unui studiu de sinteză care priveşte evoluţia creatoarea prin prisma celor mai noi lucrări de sculptură prezente la expoziție. Vineri, 11 martie de la ora 18:00 la Muzeul Olteniei, Secția de Istorie-Arheologie, va avea loc vernisarea expoziției. Cuvântul de deschidere va aparține criticului de artă Cătălin Davidescu.

Șerban Ionuț absolvit Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara în 2008 si Masteratul in 2010. Este originar din Craiova iar de-a lungul timpului a obținut numeroase premii, a desfășurat la zeci de expoziții colective. În Timișoara are expuse două sculpturi monumentale publice: “Zbor” și “Exod” ambele integrate în parcul de sculptură al Universității de Vest.

Semnificatia cuvantului Rosu, care se regăseste in toate lucrarile, reprezintă  în mod particular o delimitare între continuu și abis, dar și un sediu al energiei primordiale. Nuanță a extremelor cu o prezență energetică subtilă. Element fundamental al principiului vital, roșul se îmbină cu faldurile expuse central în seria de lucrări ca simbol al compresiei/ presiunii factorilor externi.

Elementul dual este prezent în întreaga mea serie de lucrări, care te atrage prin accentuarea trecerilor dintre culorile naturale, asociate pământului și roșul, ca stimulent al vitalității.” a afirmat Serban Ionuț, când a fost provocat să își descrie expoziția.

“Roșu” este prima expoziție a sculptorului în Craiova. “Pe lângă oportunitatea oferită de Muzeul Olteniei mi-am dorit să expun acasă de foarte multă vreme. Am înschis un cerc și sper să pot reveni cât mai des.” a mai declarat artistul.

Expoziția va fi deschisă publicului până la data de 8 aprilie 2016 și conține 17 lucrari.