Diana Tudose / Pe Negru, Galeria Kube Musette

Vernisaj, 4 mai, ora 19.00, galeria Kube Musette
Negrul e fară sfârşit, e tot şi nimic, fragmentat aici doar de culoare şi delimitat de liniile specifice stilului Dianei Tudose. Materialul textil şi hârtia neagra, alese ca suport de artista, devin camere obscure în care sunt developate reveriile sale nocturne. Apar astfel, spiritul protector: câinele, camera de acasă cu elemente ornamentale tradiţionale, simboluri şi imagini fragmentate, alese aparent la întâmplare. Privitorul e invitat sa analizeze lucrările Dianei Tudose detaşat, aşa cum ar face cu propriile vise.
„Am fost tentată să-mi imaginez forme pe o bucată de pânză neagră. Ceea ce a dus la executarea unui dialog, prin alternarea a două imagini, imaginea ca voce interioară supusă să răspundă unui raport de greutate prin caracterul grav al suprafeţei negre ca voce a imaginii exterioare. Formele îşi găsesc echivalentul în realitatea vieţii, însă au fost sintetizate până la un semn plastic. Semn care-şi găseşte semnificaţia doar între cele patru laturi. Dar imediat ce se creează un proces de comunicare între mai multe semne capătă un caracter ocult, un misticism care nu duce nicăieri.”Diana Tudose.
Despre artistă
Diana Tudose este câstigătoarea Premiului Mare din cadrul Bienalei Internaţionale de Pictură Chişinău 2011, Republica Moldova, iar în 2014 i s-a acordat Bursa Teodor Moraru în cadrul Simpozionului Teodor Moraru, România. În momentul de faţă, Diana este doctorandă în cadrul Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti, secţia Pictură.
Expozitie ingrijita de Ioana Mîţu