“Calatorie initiatica dincolo de limite”/ Galeria ”Cupola, Iasi


Ne face o deosebita placere  sa va invitam la expozitia  de Pictura Calatorie initiatica dincolo de limite”
a absolventilor Master anul II, Directia de studiu -Pictura, din cadrul Universitatii de Arte „George Enescu”, Iaşi.
Vernisajul va avea loc luni 4 iulie 2016  ora 18, Galeria ”Cupola” (str. Cuza Voda nr. 2)
Proiect arte vizuale Calatorie initiatica dincolo de limite”
 
Proiectul artistic expozitional ce va avea loc la “Galeria Cupola” este rezultatul colaboarii intre  Directia de studiu Pictura Master din cadrul Universitatii de Arte „George Enescu”, Iaşi si Uniunea Artistilor Plastici Iasi.
Titlul expozitiei Calatorie initiatica dincolo de limite” defineste sugestiv tematica abordata de catre noua artisti vizuali absolventi si reprezinta o incursiune prin intermediul expresivitatii formelor picturale in universul extrasenzorial . Scopul propus urmareste redefinirea realitatii percepute prin simturi prin prezentarea in compozitiile picturale ample a  unui univers metaforic incarcat de noi sensuri si trimiteri conceptuale. 
Prin lucrarile expuse artistii investigheaza cu ajutorul semnelor plastice noi teritorii. Gasirea de noi semnificatii artistice se regasesc in teme ce redau “Urma(ele) sufletului sau “amprenta” unei stari sufletesti, a unui sentiment.  Viziunile compozitionale sunt transpuse pe panza  cu elemente de colaj sau tehnici mixte. Unii expozanti propun un alt unghi de perceptie a problematicii “ Societatii contemporane” prin redefinirea raportului semenilor nostri in relatie cu lumea virtuala, ca o a doua natura. O parte din artisti sunt aplecati catre analiza si crearea unui dialog cu privitorul prin deschiderea cailor de accedere spre universul personal compus din sentimente, pasiuni sau o viziune critica , acida a societatii. Demersul artistic enuntat este prezentat uneori in antiteza cu umorul sau autoironia reflexiva.
Conf. Univ. Dr. Cristian Neagoe,  coordonator al proiectului expozitional