Expoziția de artă textilă „Reminiscențe” – Miruna Hașegan, Centrul de Studii Europene Iași

Centrul de Studii Europene Iași – U.A.I.C. organizează în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, în perioada 16 – 26. 05.2011, expoziția de artă textilă „Reminiscențe” semnată de artista Miruna Hașegan.
Reflexii ale universului imagistic, metaforele plastice expuse pe simeze ilustrează valențele complexe ale realității estetice şi metafizice prin care textilele devin structuri posibile, interpretările artistei fuzionând perfect între compoziţii, tehnici și materiale.

Expoziția este găzduită de Galeriile de Artă ale Centrului de Studii Europene Iași, B-dul Carol 1, nr. 11 și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00.
Organizatorii
Conceptul expoziției „Reminiscențe”
Expoziția reunește o serie de lucrări din ultimii 4 ani, cu o tematică inspirată din natură și din viața socială, realizate în tehnici textile variate-colaj, broderie, aplicații cu efecte de volum.
Materialele clasice, cum sunt catifeaua, mătasea și bumbacul se combină armonios și inedit cu materiale neconvenționale (plasa de construcții, accesorii de modă,etc).
Expresivitatea compozițiilor depășeste decorativismul gratuit, reușind să comunice idei și stări de spirit, în deplină concordanță cu formulele artistice contemporane.
Miruna Hașegan