Inscrieri pentru Henkel CEE Art.Award 2011

Artistii interesati mai au o luna la dispozitie pentru a se inscrie in competitia Henkel Art.Award, editia 2011. Deadline-ul de trimitere a lucrarilor este 10 iunie 2011. Anul acesta, domeniile de inscriere sunt pictura, desen, fotografie, video si instalatie, castigatorul urmand sa fie recompensat cu suma de 7.000 Euro. In plus, lucrarile de arta ale castigatorului Premiului Henkel pentru Arta 2011 vor fi expuse atat in tara natala, cat si in cadrul unei expozitii individuale organizate la Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena, (MUMOK) in anul urmator, incluzand si publicarea unui catalog al expozitiei.

Ca si in anii trecuti, nu exista o tema prestabilita pentru competitie, fiind recompensate operele exceptionale si inovatoare din domeniile pictura, desen, fotografie, video si instalatie. Un juriu international format din curatori si experti se va reuni in vara pentru evaluarea tuturor lucrarilor inscrise, urmand sa nominalizeze 5 artisti finalisti in cursa pentru marele premiu. Castigatorul va fi anuntat in cadrul unei ceremonii de gala ce se va desfasura la Viena in noiembrie 2010, in prezenta tuturor artistilor nominalizati.

Premiul Henkel CEE pentru Arta in Romania – editia 2011
Artistii romani sunt asteptati si ei sa se inscrie in competitie. Si in 2011, in cazul in care exista mai mult de cinci inscrieri in Romania, se va organiza o preselectie locala, jurizata de personalitati importante ale mediului artistic local. Anul acesta insa, juriul va alege 1 singur artist ale carui lucrari vor intra in procesul final de selectie de la Viena. Castigatorul local va primi si un premiu in valoare de 1,000 Euro, din partea companiei Henkel Romania.

Conditii de inscriere in concurs – 2011:


Pentru inscrierea la aceasta editie a “Premiului Henkel CEE pentru Arta” sunt necesare urmatoarele documente:

-       Curriculum Vitae si o descriere a activitatii artistice (in limba engleza sau germana);

-       Limita de varsta: 40 de ani (artistul sa nu fi implinit inca varsta de 40 de ani la momentul ceremoniei de premiere, care va avea loc in Austria in noiembrie 2011)

-       Numar lucrari care pot fi inscrise: 5-10 maxim. Nu se accepta lucrari in original!

Pentru lucrarile de arta din sectiunile pictura, desen, fotografie: reproduceri sub forma de fotografii, dosare si/sau cataloage (Format: max A3). Nu se accepta diapozitive, CD-uri sau DVD-uri!
Pentru lucrarile de arta din sectiunile video si instalatie, lucrarile vor fi trimise pe DVD-uri! (Durata maxima a materialelor de prezentare nu trebuie sa depaseasca 10 minute)
-       Lucrarile nu trebuie sa fie anterioare anului 2008.


Data limita pentru trimiterea lucrarilor este 10 iunie (data postei).

Lucrarile inscrise in concurs vor fi evaluate de un juriu local la finalul lunii iunie. Cea mai buna lucrare va fi trimisa de catre Henkel Romania la Viena, unde un juriu international va alege cei cinci finalisti si marele castigator. Artistii nominalizati pentru finala vor fi anuntati si informati de Henkel CEE in legatura cu invitatia la Gala Henkel Art.Award 2011.

Alte precizari importante :

Dupa sesiunea de jurizare, lucrarile inscrise vor fi returnate artistilor.
Nu se percepe taxa de participare la concurs.
Compania Henkel nu isi asuma responsabilitatea pentru eventuala deteriorare a lucrarilor de arta.
Artistii nu vor fi remunerati pentru participarea la expozitia din Viena (sau pentru expozitia din tara lor de origine).
Artistii romani sunt rugati sa trimita lucrarile lor (care sa respecte conditiile de mai sus) pana cel tarziu


10 iunie 2011 (data postei) la urmatoarea adresa: Henkel


GMP PR

Attn: Roxana Poede

PENTRU PREMIUL HENKEL CEE PENTRU ARTA
Str. Teodor Stefanescu nr. 4, sector 3
Bucuresti

Pentru mai multe informatii despre competitie si editiile anterioare, puteti accesa: www.premiulhenkelpentruarta.ro


Pentru mai multe detalii despre aceasta editie, va rugam contactati:

GMP PR, Roxana Poede tel: 021 – 210 44 61, email: roxana.poede@gmp.ro
Henkel Romania, Lavinia Toma, tel: 021 – 203 26 00, email: Lavinia.Toma@henkel.com

Henkel CEE, cu sediul in Viena, opereaza in peste 32 de tari din Europa Centrala si de Est si in Asia Centrala. Henkel este un furnizor important de detergenti, produse de curatenie si cosmetice, fiind lider pe piata produselor cosmetice pentru par, dar si pe piata adezivilor si pe segmentul de tratamente pentru suprafete. In 2010, Henkel CEE a raportat vanzari de 2.880 milioane de Euro si un total de 9.500 de angajati.

“Henkel –Excellence is our passion”- De peste 130 ani, Henkel este lider global prin marcile si tehnologiile din trei domenii strategice – Detergenti si produse pentru ingrijirea locuintei, Cosmetice/Produse de ingrijire personala si Adezivi Tehnologii. Companie fondata in 1876, Henkel detine pozitii fruntase atat pe pietele destinate consumatorilor finali cat si pe cele adresate clientilor industriali cu marci de top, precum Persil, Schwarzkopf si Loctite. Henkel are cca 48,000 de angajati la nivel global si a raportat in anul fiscal 2010 venituri de 15,092 miliarde EUR si un profit operational ajustat de 1,862 miliarde EUR. Actiunile preferentiale Henkel sunt listate la bursa germana DAX, compania fiind prezenta si in clasamentul Fortune Global 500.