“ 8 Femmes “, expozitie de arta textila, costum si accesorii , Galeria Odeon


 EXPOZITIE DE ARTA TEXTILA COSTUM SI ACCESORII                           
 Danaartgallery.ro si Galeria Odeon  din Calea Victoriei nr. 40-42  organizeaza expozitia de arta textila, costum si accesorii cu titlul “ 8 Femmes “ in cadruyl careia veti putea admira creatiile artistelor Ramona Virtosu si Laura Cherciu Avramescu. Expozitia va fi deschisa publicului in intervalul  3 - 22 decembrie 2011, iar vernisajul va avea loc sambata 3 decembrie,  incepand cu ora 18.00.

            Vom deschide cu aceasta ocazie  cea dintai expozitie din seria " 8 FEMMES" . In  prima parte, ne propunem sa exploram dorinta femeilor de a fi diferite, iar aceasta cautare a personalitatii se va regasi in detalii de imagine exterioara.
Prin urmare cautam sa personalizam materialele folosite in costume si accesorii prin pictura, sculptura si impletituri. Sursa de inspiratie a acestei expozitii este filmul cu acelasi nume, creat de regizorul Francois Ozon, dupa piesa lui Robert Thomas.

Ramona Stanca Virtosu este absolventa a liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza".
A realizat scenografie pentru film si publicitate. Printre proiectele la care a lucrat se numara filmele :
 "BOBORUL"-2003, in regia lui Radu Vasile Igazsag, cu Victor Rebengiuc;
 "O SCURTA ISTORIE"-2007, regia Radu Vasile Igazsag, cu Horatiu Malaele;
 "LA DRUMUL MARE"-2007, regia Gabriel Sirbu, cu Andi Vasluianu;
 "AFTERIMAGE"-2007, regia Catalin Leescu, in distributie Madalina Ghitescu.
De asemenea, a realizat costume pentru spoturi publicitare, precum cele pentru ALEXANDRION si MURFATLAR.
Pe langa acestea, a avut si colaborari pentru realizarea costumelor in piese de teatru, precum:"ALCHIMISTUL","SEFELE","DE CE FIERBE COPILUL(IN) MAMALIGA","IMPARATUL MUSTELOR".

   Prima expozitie personala a avut loc anul acesta in februarie la TEATRUL MASCA, unde a expus lucrari de arta textila si anume: SCULPTURA IN LANA.
   Printre lucrari se afla: "TESTOASA KARA","MARGARITAS ANTE PORCOS","NORISORUL LUI SPAGATIN" ,"MOTANUL GRI-GRI","IMPLETITORUL de POVESTI ".
 
Laura Cherciu Avramescu este absolventa a Universitatii de Arta Bucuresti, Facultatea de Istoria si Teoria Artei, Sectia Conservarea si Restaurarea operei de arta. Este licentiata in  Conservarea si Restaurarea picturii  pe lemn. A participat la numeroase expozitii de grup sau personale, dintre care le amintim pe cele mai recente de la galeria Elite Prof Art:  “Culorile toamnei” si  “Calatorind prin lume”, precum si participarea la targul de arta de la Strasbourg ST-ART din luna noiembrie a anului trecut, alaturi de alti artisti, membri ai danaartgallery.ro