Alina Manole : “Jurnal in imagini- Impresii”, la hotel World Trade Center / Pullman, centrul de conferinte


Expoziţia de pictură “ IMPRESII – jurnal în imagini” semnată Alina Manole organizată de DanaArtGallery va fi găzduită de hotel World Trade Center, Pullman în perioada 14 noiembrie- 15 decembrie 2011, ea poate fi vizitată zilnic.

Vernisajul va avea loc joi 17 noiembrie incepand cu ora 18:30.

concept expoziţie:

Pictorul pune pe pânză “ impresiile ” sale.

Expoziţia propusă de mine adună o bună parte din preocupările pe care le-am avut în ultimii ani, astfel vizitatorul poate parcurge traseul expoziţional de parcă ar face o călătorie prin lumea aşa cum e ea văzută de mine. Subiectele pe care le abordez sunt diverse- fie ca e vorba de peisaje, flori, nuduri, teme alegorice din toate scot la iveală ceea ce mă impresionează, redau trăirile mele şi atmosfera specifică pe care mi-o transmite subiectul ales ; uneori pornesc de la un concept abstract şi îl redau prin ceva concret, sau dimpotrivă pornesc de la elemente clare şi încerc să extrag din ele esenţialul care de multe ori se dovedeşte a fi destul de abstract ca abordare. Pictura este asemeni unui jurnal personal pentru ca artistul îşi deschide sufletul în faţa pânzei şi în timpul creaţiei reuşeşte de multe ori să se confeseze, să spună ceea ce simte.


ALINA MANOLE

Grafic designer, membră UAP

Urmează Liceul de Arte N. Tonitza şi apoi Universitatea de Arte Bucuresti, facultatea Design, specializarea Design Grafic (2003-2007). În perioada 2007-2009 urmează masterul, specializarea Design Grafic. Alina Manole face parte din noua generaţie în arta vizuală, devenind membră UAP din anul 2010.