silenceKILLS - discrimination/ro/files/2011 - Art Yourself Gallery


silenceKILLS - discrimination/ro/files/2011


Curatori: Valentina Iancu, Simona Vilau
Artisti: George Anghelescu, Mihail Cosuletu, Suzana Dan, Amalia Dulhan, Simona Dumitriu, Remus Grecu, Harem6, Paul Hitter, Malina Ionescu, Raluca Ionescu, Elena Nazare, Sorin Oncu, Dan Perjovschi, Vlad Petri & Alina Serban, Dan Piersinaru,  Beniamin Popescu, Radu Rodideal, Carmen Secareanu, Albert Sofian, Gabriel Stoian, Silvia Traistaru, Sorana Tărus, Stefan Ungureanu, Mihai Zgondoiu

Art Yourself Gallery
Str Nicolae Ionescu 11, sector 1, Bucuresti
9 noiembrie – 4 decembrie 2011
Vernisaj – 9 noiembrie, ora 19:00

Fara s-o recunoastem, suntem in grade diferite rasisti si intoleranti. Asta poate fi extrem de periculos acum, cand din cauza crizei economice, bate un vant nationalist in toată Europa. (Dan Perjovschi)
Proiectul silenceKILLS - discrimination/ro/files/2011 vine din nevoia noastra de-a crede in utopia valorilor umane individuale in detrimentul generalizarilor si stereotipiilor fundamentate pe teoriile determinismului genetic. Istoria omenirii este o istorie a crimelor impotriva umanitatii, din care oamenii prezentului ar fi trebuit sa invete ca celalalt nu trebuie sa moara pentru ca s-a nascut diferit. Intoleranta si ura au atins apogeul in secolul XX, prin genocidul din perioada Holocaustului si prin abominabilele crime din timpul comunismului. Nu ar trebui secolul XXI sa fie unul al tolerantei? Majoritarii si-au impus deja vointa de putere prin violenta si excluderea minoritarilor care devin totdeauna direct responsabile pentru orice neajuns al societatii.
Pornind de la premisa intima si deloc imbucuratoare ca, la un moment dat si din anumite motive, toti discriminam, silenceKILLS este o expozitie gandita in scopul de a aduce la cunostinta, de a sensibiliza si de a pune in discutie limita dintre libertatea de opinie si discriminarea sociala, etnica, sexuala sau religioasa. Deoarece intentia si procesul sunt cele de urmarit in acest tip de proiect, seria de lucrari propuse de artisti incearca sa raspunda intrebarii Sa ne ucida tacerea sau inertia? printr-un indreptatit Suntem aici, vedem ce vedeti si voi, nu putem rezolva, dar putem constata. (V. I. - S. V.)
http://www.artyourself.ro/
Program de vizitare: marti-sambata 11:00 – 19:00