Ioana Iacob, „Do not dispose after use” , Anaid Art Gallery


Miercuri, 7 martie 2012, ora 19:30 va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expoziţiei  „Do not dispose after use” semnată Ioana Iacob, curator Diana Dochia. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 7 martie – 7 aprilie 2011.

Ioana Iacob a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca. Prima expoziţie personală a avut loc în Bucureşti, în 2009 la Laika art space. În 2011 a avut prima expoziţie personală în afara graniţelor, în Belgia, la Galeria Mie Lefever din Gent. Expoziţia personală „Do not dispose after use” de la Anaid Art Gallery continuă preocupările şi demersurile artistei în ceea ce priveşte explorarea picturii, construind o viziune artistică bine definită şi argumentată.

Expoziţia „Do not dispose after use”, semnată Ioana Iacob reprezintă un mod inspirat de a investiga, prin intermediul picturii, cele mai obişnuite obiecte ale cotidianului. Prezenţa obiectelor denotă o anumită stare de spirit şi declanşează un tip de atmosferă ce serveşte privitorului o serie de referinţe erotice. Însa eroticul înfăţişat de Ioana Iacob nu provoacă, nu declanşează o tensiune sau o nervozitate, nu este nimic la vedere. Este vorba de un erotism bine controlat şi extrem de subtil, discret şi care apare într-un mod subversiv în toate lucrările Ioanei Iacob. Erotismul din picturile şi colajele semnate de Ioana Iacob deschide o nouă direcţie în pictura românească de gen, în care pornografia este îndepărtată şi camuflată de prezenţa unui ruj, a unui cactus, a unui pachet de ţigări, a unui iPod sau a unui set de cătuşe.

Anaid Art Gallery vă invită să faceţi o incursiune în arta contemporană de  luni până vineri între orele 11:00 – 19:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00.