Expoziție Photo Romania Festival la inaugurarea Clădirii Cazinou, Cluj

Expoziție Photo Romania Festival
la inaugurarea Clădirii Cazinou

Clujul Vechi întâlnește Clujul de Astăzi într-o expoziție inedită de fotografie, organizată în Parcul Central

Mult așteptata clădire a cazinoului din Parcul Central se deschide astăzi publicului cu o expoziție special construită pentru a celebra Clujul. Evenimentul este realizat la inițiativa Primăriei Cluj-Napoca și face parte din  manifestarea Photo Romania Festival.
Expoziția aduce iubitorilor de frumos o paralelă peste ani între Clujul Vechi și Clujul de Astăzi. Cele 15 fotografii incluse în expoziție includ imagini din colecția de fotografii vechi a lui Ştefan Socaciu, fotoreporter clujean, alături de imagini ale altor artiști fotografi locali ce surprind atmosfera citadină contemporană.
Colecția lui Ştefan Socaciu cuprinde peste 5.000 de imagini cu Clujul Vechi ce descriu de la manifestări publice, evenimente istorice, vizite oficiale, defilări ale armate în timpul celui de-al doilea război mondial până la reclame, portrete, personaje istorice, peisaje, nunţi, botezuri.
Lucrările cu Clujul Nou, Orașul de Astăzi, aduc, pe lângă abordarea artistică specifică fiecărui artist participant, o expunere impresionantă. Tablourile ajung la dimensiuni demne de o adevărată frescă, de până la 143X103 cm, dând Clădirii Cazinoului dimensiunea de Galerie de Artă.
Expoziția este deschisă publicului începând de astăzi, 25 mai, până pe data de 1 iunie .

Evenimentul, alături de alte expoziții de fotografie, ateliere, târguri de accesorii și aparatură foto-video, lansări de carte și evenimente culturale face parte din Photo Romania Festival, manifestare care își propune să transforme orașul Cluj-Napoca timp de o lună într-o adevărată capitală a fotografiei.


Despre Photo Romania Festival
Aflat la cea de-a doua ediție, Photo Romania Festival cuprinde 150 de evenimente organizate în decurs de o lună.
În perioada 19 mai – 16 iunie, iubitorii de fotografie vor putea vizita în Cluj-Napoca 100 de expoziții foto pe teme dintre cele mai variate, se vor instrui în arta fotografică în cadrul atelierelor Academiei Photo Romania și vor putea lua parte la concursuri, evenimente culturale și târguri specializate de aparatură foto-video (Targul Vintage și Tărgul Imagine).