Ateliermix.ro lansează proiectul Galeria Mobilă



Ateliermix.ro lansează proiectul Galeria Mobilă
În 2012, canalele de vânzare pentru arta contemporană se diversifică – de la galerii clasice și licitații, la shopping online și expoziții în hoteluri

București, 15 iunie 2012: AtelierMix.ro, art-shop online, lansează proiectul Galeria Mobilă, prin care oferă tinerilor artiști plastici posibilitatea de a expune în 7 hoteluri din București, ca alternativă la spațiile convenționale. Proiectul vizează atragerea unui tip de public nou, care accesează mai puţin spaţiile tradiţionale de expoziţii şi îşi propune vânzarea a peste 50 opere de artă contemporană în perioada iunie – iulie 2012.

“Prin Galeria Mobilă ne propunem să aducem arta și mai ales artiștii mai aproape de public, dar în principal de potențialii investitori. Practic, oferim acces la 7 noi galerii de artă, deschise non-stop, poziționate în zone cu trafic ridicat şi public ţintă. Talentul artiștilor români este recunoscut la nivel internațional, conform feedback-ului pe care l-am obţinut în expoziţiile recente la care am luat parte, iar noile spaţii de expoziţie vor demonstra potenţialul acestora.” declară Floriana Ionescu, fondator AtelierMix.ro.

Piața românească de artă gravitează în jurul valorii de circa 20 milioane de euro, din care, lucrările de arta contemporană din anii 2000 ocupă un segment încă mic, dar în creștere.

Potrivit AtelierMix.ro, principalele tendințe observate în piața de artă contemporană din România în 2012 sunt:
Variațiile de preț pentru tinerii artiști sunt mult mai mari decât în cazul artiștilor consacrați
În cazul artiștilor din portofoliul AtelierMix.ro, de exemplu, valoarea operelor vândute se situează între 450 și 1.500 de euro, iar în 2012 ar putea crește semnificativ inclusiv prin promovarea în cadrul unor astfel de expoziții cu vânzare.
Canalele de vânzare se diversifică
AtelierMix.ro estimează că în 2012 va vinde 300 de tablouri, dintre care 30% prin intermediul site-ului, 60% prin intermediul expozițiilor din spații neconvenționale și 10% prin intermediul întâlnirilor directe cu investitori.

Pe lângă colecționari, există clienți interesați de arta contemporană pentru valoarea de investiție
În ceea ce privește profilul cumpărătorului de artă contemporană, în România, în 90% dintre cazuri vorbim despre colecționari, pentru care arta face parte din stilul de viață, în timp ce în 10% dintre cazuri vorbim despre investitori, interesați de profit, pentru care arta contemporană face parte din mix-ul de investiții.
Artiștii contemporani sunt globali
Potrivit AtelierMix.ro, accesul artiștilor români pe piața de artă internațională devine mult mai facil. Piața internațională a fost schimbată radical în ultimii ani de intrarea în forță a investitorilor din China, Rusia, Orientul Mijlociu sau Asia, care devin principalele piețe de desfacere pentru arta contemporană. Dacă în 2011 peste 90% dintre clienții din străinătate ai AtelierMix.ro proveneau din Franța și SUA, în 2012 galeria își propune să abordeze Rusia și țările arabe, prin participarea la târguri internaționale.

Galeria Mobilă
Începând cu mijlocul lunii iunie, sub conceptul “Galeria Mobilă – Arta contemporană cucerește orașul”, lucrările a 9 artiști, din portofoliul AtelierMix.ro, vor putea fi vizionate și achiziționate din hotelurile Novotel Bucharest City Center, Ramada Bucharest Parc, Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel, Sarroglia Hotel Bucureşti, Howard Johnson Grand Plaza Bucharest, World Trade Center Bucharest și Phoenicia Comfort Hotel Bucharest.

AtelierMix.ro își propune să crească numărul spațiilor de acest tip în care expune, date fiind vizibilitatea sporită, precum și accesul la potențiali clienți, oferite de acest tip de promovare.  Capacitatea de cazare la hoteluri de trei, patru sau cinci stele din București este de peste 12.000 de locuri iar, în 2010, peste 2 milioane de turiști au vizitat Bucureștiul, reprezentând o piață importantă, pe care tinerii artiști nu aveau încă posibilitatea de a o explora.

Turiștii străini, precum și cei români, care vizitează Bucureștiul, vor avea ocazia de a vedea în hotelurile incluse în proiect operele artiştilor din portofoliul AtelierMix.ro, ce pot fi achiziționate cu prețuri între 100 și 1.500 de euro, astfel:

Novotel Bucharest City Center - 11 iunie - 11 iulie - Ioan Mircea Pop - expoziţie de grafică
Ramada Bucharest Parc - 14 iunie - 30 iulie - Ovidiu Kloska - expoziţie de pictură
Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel 14 iunie - 30 iulie - Dorotheea Hîrjoi - expoziţie de pictură
Sarroglia Hotel Bucureşti 14 iunie - 30 iulie - Claudiu Ciobanu - expoziţie de pictură
Howard Johnson Grand Plaza Bucharest - 14 iunie - 30 iulie - Irina Neacşu - expoziţie de pictură

Detalii privind expozițiile din celelalte locații vor fi comunicate ulterior.
 
Despre AtelierMix:

AtelierMix.ro este un art-shop online dedicat exclusiv artiştilor români cu viziune proprie, mod de exprimare autentic şi capabili de a crea artă cu potenţial de patrimoniu. Scopul proiectului este să obţină vizibilitate naţională şi internaţională pentru artiştii români şi să promoveze accesul unui public cât mai larg la achiziţiile de obiecte de artă autentice.

Printre artiștii cu care AtelierMix.ro a colaborat până în prezent se numără Marius Burhan, Lucian Lupu, Delia Călinescu, Ruxandra Răileanu, Daniel Tufiș, Claudiu Ciobanu, Dragoş Burlacu, Nectaria Radu, Irina Neacșu, Alexandru Lupșe etc. Printre activitățile desfășurate de AtelierMix.ro pentru promovarea artiștilor plastici se numără vernisaje deschise publicului larg și vernisaje organizate pentru un public restrâns, în țară și străinătate, precum și participare la târguri naționale și internaționale de design interior.