PICTORI DE AZI LA BALCIC / Elite Art Gallery


PICTORI DE AZI LA BALCIC
ediţia 2012

Elite Art Gallery vă invită, in perioada 15 iulie – 15 august, la galeria din strada Academiei nr 15, să vizitaţi expoziţia de pictura „PICTORI DE AZI LA BALCIC 2012"

Expoziţia prezintă roadele inspiratiei artistice ale ultimei tabere de pictură organizate la Balcic, o noua editie adaugata proiectul deja centenar "Pictori de azi la Balcic", unul dintre cele mai importante proiecte private de artă contemporană romanească prin redescoperirea valenţelelor care au făcut din Balcic o temă legendară în istoria artei româneşti şi prin plasarea acestui subiect în creaţia contemporană.

Surprind Balcicul, aducându-l mai proaspat ca niciodata pe simezele Elite Art Gallery, cunoscuţii pictori:

Florin BÂRZĂ „ Când încerci să vorbeşti despre arta pictorului Florin Bârză constati că fiecare lucrare îl relevă pe OMUL Florin Bârză. Splendid este omul care se exprima pe sine!”
Vitalie BUTESCU „Vitalie e chiar un caz e vitalitate. Are un nume dăruit fericit. Valorile vietii sunt prezente şi în pictură conform principiului că arta tradează omul”
Corneliu DRĂGAN -TÂRGOVIŞTE ,,Un realist care descoperă frumosul şi alteritatea în exteriorul lui. Un instinct cert al limitei îl duce la rezolvari pline de savoare ”
Mihail GAVRIL „Aproape ai spune ca face o pictura complicată. Dar metafizica şi coloratul său metalimbaj se aştern firesc în discursul său plin de acroşări culturale. Nu face caz de cultură pentru că a asimilat firesc datele umane dinprejurul său şi ale marilor maeştrii.”
Mihai POTCOAVĂ „Vocaţia sa de plenist nu este o gluma. Este chiar esenţa expresiei lui.”

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 15 iulie – 15 august, în fiecare zi de luni până vineri de la ora 11:00 la ora 19:00, iar sâmbătă de la ora 10:00 la ora 14:00, la ELITE ART GALLERY  din strada Academiei, nr.15. 

ELITE ART GALLERY este un proiect al Asociaţiei ELITE ART Club UNESCO, iniţiat în 2008 în urma dezvoltării proiectului PICTORI DE AZI LA BALCIC şi se doreşte a fi o modalitate modernă, atractivă şi interactivă de a pune la dispoziţie servicii care ţin de domeniul artei: expoziţii şi vernisaje, consultanţă, impresariat artistic.