GIVE ME THE FUTURE / eveniment caritabil, artistic cultural


GIVE ME THE FUTURE
        În seara zilei de 25 octombrie 2012, lucrări ale unor importanţi artişti contemporani vor fi expuse în sălile Hotelului Granata din Cluj Napoca, eveniment cultural, artistic şi caritabil ce are ca scop strângerea de fonduri pentru secţia de Oncopediatrie a Institutului Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă”.
Evenimentul „GIVE ME TE FUTURE” este concentrat pe investigarea inter-relaţiei dintre creaţia contemporană şi public, promovând arta ca instrument de comunicare şi modelare socială, ca mijloc de transformare a mentalităţilor şi remodelare socială prin gesturi caritabile şi valoare umană.
Această acţiune de caritate a prins contur acum mai bine de 20 de ani, din iniţiativa demnă de admirat şi de urmat a doamnei Marioara Cioca de a aduce un zâmbet pe chipurile micuţilor bolnavi de cancer, printr-un gest pe cât de simplu, pe atât de sincer. Un grup restrâns de prieteni a apreciat iniţiativa această şi au dus mai departe ideea implicării comunităţii clujene într-un scop caritabil, ce are ca finalitate atât strângerea de resurse financiare pentru diagnosticarea şi tratamentul copiilor ce suferă de cancer, cât şi sponsorizarea programelor de terapie prin joc, aducând culoare în viaţa copiilor bolnavi.
          Având în vedere numărul îngrijorător de mare al mortalităţii infantile în România, anual fiind diagnosticate 500 de noi cazuri de boală, mulţi dintre cei mai importanţi tineri artişti emergenţi ai peisajului artistic contemporan au decis să doneze propriile lucrări de artă spre licitație în cadrul evenimentului „Give Me The Future”.  Expoziţia se doreşte a fi un semnal de alarmă asupra pacienţilor bolnavi de cancer din România, dar şi un nou punct de plecare în găsirea unor soluţii viabile pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor bolnavi. Spaţiul expoziţional invită publicul la o dezbatere culturală şi încearcă să ofere oportunitatea unui dialog între artiştii români şi amatorii de artă.
       Modelarea spaţiului expoziţional prin operele de artă propuse, ce includ lucrări de grafică, gravură şi pictură, sunt printre cele mai noi şi valoroase creaţii ale artiştilor participanţi.
       Creaţiile celor 32 de artişti invită iubitorul de artă să mediteze la tema proiectului, pornind de la conceptele sale de bază: caritate, solidaritate, respect, participare,  unitate, cooperare, diversitate, înţelegere, sprijin, toleranţă, acţiune de binefacere.
       Interesant cum fiecare artist ascunde sau dezvăluie, în spatele culorilor aruncate pe pânză sau a liniilor fin trasate, propriul univers sau o viziune nouă a propriei lumi, fiecare lucrare încercând să sensibilezeze comunitatea urbană din România.
       Proiectul  propune o nouă abordare a dezbaterii pe tema tratamentului copiilor ce suferă de cancer, folosind ca suport de comunicare lucrări de artă, în desen şi culoare, ce oferă ipostaze diferite de abordare a mediului social.
       Obiectivul urmărit de acest proiect este realizarea unui eveniment cultural caritabil, de mare anvergură, cu valoare modelatoare pentru publicul prezent, dar şi atragerea de fonduri naţionale şi internaţionale şi cooperarea cu reprezentanţii autorităţilor locale şi naţionale sau cu investitorii, pentru susţinerea artiştilor şi a mediului artistic contemporan.
       Un alt proiect în care artiştii participanţi la eveniment cred şi pe care îl promovează este susţinerea prin donaţie  de fonduri, în scopul achiziţionării de cărţi, publicaţii, cataloage, albume de artă şi cultură contemporană pentru viitoarea Bibliotecă de artă, care va funcţiona ca sală de lectură din incinta centrului cultural „Fabrica de pensule” din Cluj Napoca.
          În realizarea acestui proiect, obiectivele urmărite de artişti sunt numerose, amintind și amenajarea spaţiului destinat bibliotecii de artă cu săli de lectură, achiziţionarea de publicaţii şi albume de artă sau cultură contemporană, pentru ca cititorii bibliotecii să beneficieze de acces gratuit la cărţi de specialitate, în scopul completării fireşti a unui nou spaţiu pentru studiul artei contemporane.
          Evenimentul  „Give Me The Future” din seara zilei de 25 octombrie 2012 este un eveniment cultural destinat publicului avizat, dar si amator, fiind un spaţiu de      re-socializare prin creaţie artistică sau un proiect menit să genereze sensibilizarea comunităţii artistice şi a amatorilor de artă şi să genereze noi proiecte în această direcţie.

http://www.givemethefuture.ro/