Ineditul proiect Underdogs vine la Photo Romania Festival



Ineditul proiect Underdogs vine la Photo Romania Festival

"Underdogs", o serie de lucrări reprezentând mai multe portrete de câini cu înfățișare umană, proiect devenit extrem de cunoscut pe Internet, sosește pentru prima dată în țara noastră, în cadrul Photo Romania Festival, organizat la Cluj-Napoca în perioada 17-27 mai 2013.
Creatorul proiectului, fotograful elvețian Sebastian Magnani, va fi invitatul special la vernisarea expoziției. Tânărul fotograf e pasionat de câini și modă. Le-a combinat, iar rezultatul final îl veți putea vedea "pe viu" în cadrul festivalului. La apariția imaginilor pe Internet, acestea au fost preluate de zeci de site-uri și bloguri de modă, design și creație din țări precum SUA, Germania, Anglia, Brazilia, China și Rusia, precum și de presă, printre care se numără Daily Mail și marile publicații elvețiene.
În premieră la Photo Romania Festival, spectatorii vor putea vedea alte patru imagini din seria Underdogs, nepublicate încă, ele fiind realizate special pentru a fi expuse în cadrul festivalului.
Magnani s-a născut în 1985 și a studiat design la Brig. După o carieră de 5 ani ca grafician, a decis să-și transforme pasiunea de o viață în carieră, așa că s-a mutat în 2012 la Berna, iar de-atunci lucrează acolo ca fotograf profesionist.
Iată ce spune despre proiect:
"Am început proiectul în august 2009. Am realizat câteva portrete cu prietena mea în studio, în subsolul casei mamei mele, iar mai apoi cu câinele său. Folosind aceeași lungime focală și același unghi, am realizat mai apoi în Photoshop o imagine asemănătoare cu cele din seria Underdogs. Fotografia a fost publicată într-o revistă, iar acest lucru m-a determinat să încep un întreg proiect. În 2012 am fotografiat mai mulți câini alături de proprietarii lor, ulterior combinând cele două imagini. Ceea ce a început inițial ca divertisment, fără așteptări, a creat brusc valuri. Diverse blog-uri, reviste și emisiuni de televiziune, toate au relatat despre proiect", povestește tânărul fotograf. Magnani va continua proiectul, dorindu-și să publice o carte cu ilustrate pe această temă.

Photo Romania Festival (17-27 mai 2013) este cel mai mare eveniment dedicat fotografiei din Europa de Est. Expoziții, workshop-uri, zeci de fotografi străini și români invitați, manifestări fotografice și concerte. Detalii pe www.photoromaniafestival.ro sau www.facebook.com/PhotoRomaniaFestival