RED BULL CURATES – BUCUREȘTI, 22 de artiști români și-au pus amprenta pe opere de artă “la rece”


22 de artisti romani si-au pus amprenta pe opere de arta “la rece”
►► 18 MAI | CENTRUL ISTORIC ◄◄
Dupa State, Japonia, Austria si multe alte tari, Red Bull Curates: Canvas Cooler Project a ajuns si in Romania, aducand impreuna artisti contemporani si urbani pentru a crea opere de arta functionale.
Cei mai buni artisti in ascensiune sau deja consacrati din Romania si-au pus amprenta unui stil unic pe frigiderele Red Bull, acestea urmand a fi expuse pe 18 mai, in aceeasi seara cu Noaptea Alba a Muzeelor, in Centrul Vechi din capitala.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
ARTISTI:
★ Ghica Popa
Ghica Popa este un artist ilustrator din Bucuresti care si-a dezvoltat creativitatea in trei institutii de arta- Scoala de Arta, Liceul de Arta si Universitatea de Arta. A fost premiat la numeroase festivaluri de advertising- Cannes Lions, Epica, Eurobest, The One Show, Golden Drum, Ad’Or, Effie, Euro Effie. Tot el este cel care a dat o infatisare noua librariei Carturesti si-a animat pe baietii de la The Amsterdams. Ii recunoasteti munca dupa robotii suprarealisti, cladirile si animalele cu inspiratie science fiction, pop-art si cubism.
http://ghicapopa.com/
★ Noper
Noper este un ilustrator care iubeste animatia. Locuieste in Bucuresti si lucreaza ca si art director pentru o agentie de publicitate. Activitatea lui Noper a fost rasplatita cu premiul BEST ILLUSTRATOR la AdPrint Festival 2012.
http://noper.ro/
★ Kitra/Eldercut
Este un ilustrator si toydesigner bucurestean. Lucrarile sale sunt psihedelice, experimentale si uneori inspirate din cultura traditionala, impletind in mod ironic diverse valori culturale straine. Kitra este si co-fondator Eldercut, un grup dedicat toy designului.
★ Alexandru Ciubotariu
Alexandru este cunoscut pentru creatia de banda desenata dar si pentru proiectul Muzeul Benzii Desenate. Creatia de street-art l-a facut cunoscut ca Pisica Patrata. A publicat in peste 60 de publicatii din Romania, Belgia, Slovenia, Polonia, Croatia, Cehia, Franta, Grecia, Serbia si ilustratii pentru mai multe carti si albume de benzi desenate. Deasemena, albumul “Pisica patrata”este primul album de street-art din Romania (editura Vellant, 2010).
http://undergroundbd.blogspot.ro/
★ Mihai Zgondoiu
Mihai este un grafician sedus de puterea de expresie a perfomanceului, instalatiei si a noilor media. O importanta latura a activitatii sale profesionale o constiutuie coordonarea “ATELIER 030202″, Bucuresti un spatiu de arta contemporana dedicat tinerilor artisti vizuali interesati de experiment, concept vizual si noile media.
http://zgondy.blogspot.ro/
★ Francisc Chiuariu
Creatia lui Francisc se intinde deja pe o distanta de aproape 25 de ani. Pictura lui Chiuariu este o combinatie reusita de efecte speciale vizuale cu mesaje fluente, clare si cuceritoare.
http://www.cosminnasui.com/2011/02/francisc-chiuariu/
★ Andrei Argaetic
Pictor, ilustrator, biciclist si din cand in cand curator Argaetic pedaleaza constant intre ilustratii pentru agentii de publicitate comisionate de diferite companii.
http://argaetic.tumblr.com/
★ Victor Fota
Victor, artist si tanar absolvent al Universitatii de Arte, Bucuresti, marturiseste ca incearca sa lege cat mai mult arta vizuala de efectul muzicii pentru ca „Efectul muzicii asupra emotiilor noastre este mult mai mare in comparatie cu efectul picturii si este amplificat de imaginile vizuale.”
http://www.behance.net/victorfota
★ Madalina Andronic
Stilul Madalinei este reprezentat de ilustratii incantatoare, detalii delicate, cirese ori alte mici obsesii si mesaje simpatice, amuzante.
www.madiandronic.com
★ Lea Rasovszky
Lea a absolvit cursurile si masterul la Universitatea de Arta din Bucuresti, sectia foto-video. Arta lui Lea este o combinatie intre desen, mixed media si instalatie caracterizata de o rugozitate bruta si fresh. In proiectele sale artistice Lea adopta o atitudine raspicata, uneori marcata de furie, melancolie, chiar amaraciune, ironie dar si umor.
http://whatwouldleardo.blogspot.ro/
★ Virgil Scripcariu
Virgil este usor de recunoscut prin lucrarile sale emblematice precum Arca lui Noe expusa la Muzeul de Arta din Bruxelles si asezata apoi in fata Librariei Carturesti, din Bucuresti (2007), dar si Fantana Maternitatii din fata Bisericii Anglicane din Bucuresti (2008). Activitatea lui Virgil Scripcariu a fost recunoscuta prin premii, nominalizari si participari internationale din care amintim participarea la Bienala de arhitectura de la Venetia (2008), cu interpretari dupa scaunasul rudaresc, si finalist la Marele Premiu Prometheus pentru Opera Prima din 2009.
http://www.virgilscripcariu.ro/
★ Misha Diaconu
Unul dintre cei mai promitatori tineri sculptori romani in metal, Misha Diaconu este cel mai adesea asociata cu cateva sculpturi amplasate in spatii neconventionale din Bucuresti: “Arlechinul”, expus in Piata Romana (Idelier) in perioada 2010-2011, diverse sculpturi si instalatii permanente – Atelierul de Productie, Bucuresti (2011-prezent)
https://www.facebook.com/misha.diaconu
★ Dragos Burlacu
Dragos s-a remarcat cu expozitii personale din care amintim „Understanding History”, in care l-a reprezentat pe Ceausescu, omul si nu dictatorul. Dragos Burlacu dezvaluie spatiul pictural tranzitat de mai multe tendinte care incearca redefiniri succesive ale picturii, in contextul istoriei artei contemporane.
http://www.dragosburlacu.ro/
★ Claudiu Ciobanu
Claudiu Ciobanu activ la Iasi este cunoscut si pentru platforma de arta vernisaje.com. Pictura sa figurativa nu inseamna in mod obligatoriu realism. Artistul o percepe ca pe o sinteza a prezentului si „o conversie de stari, situatii si senzatii prin arta”.
http://www.claudiuciobanu.com/
★ Marinela Botez
Pictura Marinelei Botez isi propune o analiza a societatii contemporane si in special a ideilor legate de intimitate.
http://www.marinelabotez.com/
★ Vlad Berte
Vlad creeaza sculpturi in piatra dupa obiecte domestice, cotidiene. Scopul sau este de a evidentia ceea ce avem tendinta de a trece cu vederea, dar ne influenteaza zi cu zi.
http://vladberte.blogspot.ro/
★ Andrei Berindan
Andrei decupeaza secvente de realitate pe care le filtreaza apoi in alb-negru si le plaseaza in ecranele gri ale picturii sale.
http://andreiberindan.blogspot.ro/
★ Laurian Popa
Laurian traieste si lucreaza in Arad, ca artist si scenograf de teatru. Pictura lui Laurian incearca „sa cupleze abstractul cu un figurativ lipsit de definitie”.
https://www.facebook.com/popa.laurian.1
★ Diana Serghiuta
Realismul magic al Dianei Serghiuta este rezultatul combinarii de reprezentari hiper si suprarealiste. Pictura Dianei poate fi recunoscuta prin reprezentarile unor bestiare postgenetice.
http://www.artdiana.blogspot.ro/
★ Radu Belcin
Pornind cautarile din expresia studiului realitatii, Radu cerceteaza identitatea persoanei si a prezentului. Cadrul realitatii aluneca intre neoromantism si suprarealism al caror amestec se produce intr-un clar-obscur dramatic.
http://radubelcin.blogspot.ro/
★ Alexandru Bunescu
Alexandru este un desenator desavarsit pe formate gigantice. A primit recunoasterea internationala pentru lucrarea „My Princess” care reprezinta locomotiva cu aburi a Trenului Regal in marime naturala, 20 de metri lungime, 4 metri si jumatate inaltime.
http://www.saatchionline.com/profile/154349
★ Luciana-Maria Mitrica
Luciana-Maria traieste si lucreaza in Craiova. Creatia sa recenta este parcursa de laitmotivul-mascota urban dar si simpatic: sobolanul.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
www.redbull.ro/curates