2 la sută pentru Artă şi artiştii în dificultate


Alegeţi să redirecţionaţi gratuit 2% din impozitul pe venit aferent anului 2013 către Uniunea Artiştilor Plastici din România (UAP). Decizia dumneavoastră va face cu adevărat diferenţa în viaţa multor artişti aflaţi în condiţii sociale şi de sănătate precare, pe care UAP încearcă să îi ajute, cu mijloacele sale financiare limitate.

UAP este organizaţia profesională care reprezintă circa 5000 de creatori din domeniul artelor vizuale, organizaţie de utilitate publică,fără scop lucrativ, înfiinţată prin Decretul 266/1950, ca persoană juridică română

UAP desfăşoară până pe 23 mai 2014 campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2013) pentru colectarea de fonduri necesare continuării acţiunilor de întrajutorare a artiştilor aflaţi în situaţii dificile. E vorba de costul îngrijirilor medicale, pentru cei bolnavi, sau de ajutor pentru întreţinerea atelierelor lor,etc.

1. Completaţi Formularul 230 (dacă în 2013 aţi avut venituri numai din salarii, punctul I) sau Formularul 200 (dacă în 2013 aţi realizat şi alte venituri - din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente). Aveţi formularele precompletate cu datele UAP ataşate la această scrisoare. Nu trebuie să vă faceți probleme dacă nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit. Aceasta va fi calculată de către organele fiscale. Puteţi lăsa căsuţa necompletată.
 
2. Trimiteţi formularul la Administraţia Financiară de care aparţineţi până la 25 mai 2014 sau trimiteţi-l completat din timp la adresa UAP (Strada Băiculeşti nr. 29, sector 1, Bucureşti) şi îl vom pune noi la poştă. Formularul se poate depune direct, sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire). 
 
Precizări:
 
1. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu vă costă nimic. În cazul în care nu redirecţionaţi aceşti 2%, banii rămân statului.
 
2. Adresele Administraţiilor respective se pot verifica dând click pesite-ul ANAF.
 
3. Dacă doriţi să sprijiniţi şi mai mult cauza noastră, puteţi să strângeţi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să ne anunţaţi.

Vom trimite un delegat UAP să ridice formularele şi, ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente. 
4. Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru artiştii în dificultate.

Datele Uniunii Artiştilor Plastici din România sunt deja completate în formulare:
• Numele organizaţiei – Uniunea Artiştilor Plastici din România
• Codul de identificare fiscală (codul fiscal) – CIF: 1590350
• Contul în format IBAN – RO83BACX0000003005108002 Banca Unicredit Tiriac, sucursala Titulescu

4. După completare, trimiteţi declaraţiile prin poştă (ori depuneţi-le personal sau trimiteţi-le) la sediul UAP din Bucureşti, Strada Băiculeşti nr.29, sector 1, sau la administraţia financiară de la domiciliul dumneavoastră.
Vă mulţumim anticipat pentru atenţia şi sprijinul acordate eforturilor noastre.
Pentru orice detalii nu ezitaţi să ne contactaţi.

Persoană de contact:

Roxana Dascălu
Consultant PR UAP
Mobil: 0724 285 630