TRĂIESC DIN ARTĂ! ediția #1




În perioada 22 – 26 Februarie a avut loc manifestul PRO-ARTĂ, marca ARTIVIST, manifest ce a fost desfășurat pe durata a 5 seri consecutive. În intervalul orar 18:30 – 20:00 au avut loc discuții pe tema Trăiesc din artă! Mit sau realitate?’ – susținute de speakeri relevanții din vaste segmente creative, precum:

Luni: Trăiesc din Pictură. Invitați
: Ștefan Ungureanu și Claudiu Lazăr;
Marți: Trăiesc din Literatură. Invitați: Iulian Tănase și Alexandru Voicescu;
Miercuri: Trăiesc din Grafică: Invitat: Trăiesc din Grafică: Robert Obert;
Joi: Trăiesc din Muzică. Invitați: Bean, Aforic și Vali Umbră;
Vineri: Trăiesc din Fotografie. Invitați: Vlad Eftenie și Barna Nemethi;

Testimoniale spekeri:
Trebuie să recunosc că este unul dintre cele mai sensibile subiecte pe care le-am abordat vreodată - ideea de a trăi din artă – este ca atunci când cinve crede în Dumnezeu – știe că e acolo, dar vor dovezi palpabile - cam așa e și aici.
Bineînțeles că rezultatele vin în timp, trebuie puțină răbdare și destul de multă muncă. Învătând, începi să te redescoperi pe tine.
Trebuie să fii consecvent în ceea ce faci pentru că pasiunea pe care o ai, determină succesul, reușita.
Trebuie să definim ce înseamnă arta, ce înseamna arta grafică  și ce înseamnă să trăiești din artă –numai că nu există o rețetă supremă, nu există o generalizare a unui demers – este o chestie de raportare personală – ca să ajungi să trăiești din artă, indiferent că e muzică, dans, desen, trebuie să-ți dai  seama ce înseamnă pentru tine să trăiești din lucrul ăsta și mai ales să-ți pui problema dacă trăiești din artă sau prin artă – eterna întrebare dintre a fi și a avea.
Nu se referă la o bunăstare financiară ci la o bunăstare a unei libertăți pe care ți-o asumi, și bunăstarea sufletului și a conștiinței tale
Se poate trăi dacă nu te lași influențat de tot felul de demoni care spun că nu ești bun sau că trebuie să te conformezi de fapt, nu să te adaptezi! Dacă ești determinat și nu te dai la o parte foarte ușor, la un moment dat apar și rezultate.

Testimoniale participanți:
Care este cel mai important lucur pe care l-ai aflat in cadrul evenimentului?
'Când simți...pune mâna și desenează'
'Parteneriate cu oameni de afaceri, asocierea cu un brand sunt câteva din ideile cu care am rămas.'
'Arta începe să câștige teren'

Ce rol joacă arta în viața ta?
'Un rol foarte important. Așa mă exprim, așa mă descarc, așa mă regăsesc, prin ARTĂ!'
'De relaxare, pasiune și regăsire.'
'ARTĂ=CREATIVITATE=VIAȚĂ'
'Îmi oferă echilibru în dezvoltare. Jobul meu este în domeniul financiar.'
'Asta studiez și asta mi-aș dori să practiv. Nu joacă doar un rol, este o preocupare constantă.'
'Poți trăi fără artă? Eu nu...'

Ediția a doua a evenimentului Trăiesc din artă! Mit sau realitate? va avea loc în perioada 18 – 22 aprilie cu alți speakeri relevanți precum Mihnea Ghilduș, Alexia Udriște, George Constantinescu, Ioana Sisea, Gabriel Geller, Dragoș Burlacu și alții.
Manifestul PRO-ARTĂ a fost construit sub forma unei serii de evenimente ce dorește eliminarea preconcepției că a fi artist înseamnă automat a avea o viață sărăcăcioasă și că încercările unui creativ în a-și forma o carieră în acest sector este de domeniul nereușitei.

Mulțumim partenerilor ce ne-au ajutat în dezvoltarea acestei prime ediții: centrul cultural ARCUB, evoMAG, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Blitz TV, băieților de la 90 Studio pentru fotografii, Teatrul De Artă București pentru invitațiile oferite drept premiu participanților, Brigada de Voluntari, Artful Contemporary, Marketist.co.

Un eveniment marca Artivist, găzduit de ARCUB.
Îndrăznește să inspiri!
‪#‎mișcareaartivist