Young Romanian Art 10, Noua Galerie ICR Venetia

Joi, 8 octombrie 2009, la ora 16.00 se va deschide a zecea expozitie din seria Young Romanian Art, ce are loc in Noua Galerie a ICR Venetia.
Expozitia se numeste ‘slightly bored’, fiind o expozitie de grup, ce cuprinde lucrari de Alina Samoschi, Dragos Platon si Claudiu Ciobanu.

Dragos Platon

Alina Samoschi

Claudiu Ciobanu

Ne scaldam in plictiseala ca intr-o piscina mai mare. Fiecare din noi are cate un loc bine precizat. Cineva sta langa calculator. Altcineva e in picioare, langa xerox. Vorbim cu totii la telefon. Daca ne-ai intreba ce facem, cum ne simtim, am incerca poate sa facem lucrurile sa para un pic mai blande si am spune ca suntem usor plictisiti.Chiar si afara, imbracati in hainele noastre de firma, pozand cu zambetul pe buze. Si acolo stam cu totii in acelasi lichid. Apa inchide nuantele hainelor pana ce ele devin cu totul albe. Din ele ramane doar un contur.Superficiali si inutili, sau poate doar amuzati pana la suprafata, parem eleganti, ingandurati, profesionisti. Ne place sa credem poate ca suntem doar usor nemultumiti.
Young Romanian Art este proiectul de rezidenta al lui Mircea Nicolae, organizatorul si curatorul celor 14 expozitii din perioada iulie - octombrie 2009.
Aceasta serie de expozitii cu durata de o saptamana urmareste promovarea artei tinere romanesti in timpul Bienalei de Arta de la Venetia 2009.